AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOS

iPad 10, Dayanıklılık Testinde Hüsran Yaşattı

Apple’ın gençleri ve öğrencileri hedef alan yeni nesil tableti iPad 10 dayanıklılık testinden geçti. Tablet özellikle bükme testi sonucu şaşkınlık yarattı.

Teknoloji blog yazarı Zach Nelson, JerryRigEverything adlı YouTune kanalında dayanıklılık videoları yayınlamaya devam ediyor. Popüler YouTube kanalının son konuğu Apple’ın yeni nesil uygun fiyatlı (Tabii Türkiye’de değil) iPad 10 oldu. Tablet beklendiği gibi çizme, yakma ve son olarak bükme testlerinden geçiriliyor.

iPad 10, çoğu modern akıllı telefon ve tablette olduğu gibi altıncı seviyeye kadar çiziklere karşı direnç gösterebiliyor. Fakat altı ve yedinci seviyelerde çizikler ortaya çıkmaya başlıyor. Ayrıca yapılan testler tabletteki ekranın OGS teknolojisinden (ekranın kalınlığını azaltan bir dokunmatik ekran teknolojisi.) yoksun olduğunu gösterdi.

iPad 10’un kasasının her tarafı alüminyumdan oluşuyor. Kamera çizilmelere karşı direnç gösterirken maket bıçağında ise kolaylıkla çizildi. Isı direnci testinde, ekran bir IPS panellerde olduğu gibi önce siyaha döndü sonra hızla düzeldi.

Son test, geleneksel kırılma testi oldu. iPad 10’un hüsran yaşadığı bu testte, tablet gövdesi, klavye konektörünün bulunduğu alandan çatladı. Ardından videonun yazarı, tasarımının ilginç bir özelliğini keşfederek cihazı kısmen söktü.  Hoparlörler kasada karşılık gelen deliklerden uzakta bulunuyor ve bu da ses seviyesini olumsuz etkiliyor.

iPad 10 Dayanıklılık Videosu

Apple’ın 10. nesil iPad’i tanıtıldıktan hemen sonra ülkemize satışa sunuldu. gümüş, mavi, pembe ve sarı renkleri mevcut olan tabletin fiyatı ve bellek seçenekleri şu şekilde:

  • 64 GB Wi-Fi: 11.299 TL
  • 256 GB Wi-Fi: 14.799 TL
  • 64 GB Wi-Fi + LTE: 14.799 TL
  • 256 GB Wi-Fi + LTE: 18.299 TL
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu