Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Çin’in Google’ı Baidu Kunlun işlemcisini tanıttı!

Akıllı telefon pazarında 2016 yılında Huawei Mate 9 ile birlikte DeepLearning adında bir teknoloji ile tanıştık. Bu teknoloji arayüze entegre edilmiş bir yazılımdı ve bu algoritma sizin telefon kullanım alışkanlıklarınıza göre arayüzü optimize ediyordu. Daha sonra Mate 10 ve Krin 970 yonga seti ile birlikte Yapay Zekalı telefonlar ile tanıştık ve Snapdragon 845 yonga seti ile bu özellik birçok modele de geldi. Çin’in Google’ı olarak gösterilen Baidu arama motoru Kunlun adı verilen bir yonga seti ile karşımıza çıktı. Bu oldukça önemli bir durum zira Çin Hükumeti üreticilere kendi yonga setlerini geliştirilmesi ile ilgili baskı yapıyordu.

Baidu Kunlun ilk yapay zekalı yerli işlemci!

Biz toplama telefonlara yerli markası yapıştırırken Çin’in başka bir boyutta olduğunu görüyoruz. Telefon üretmek yerine işlemcisini ve yazılımını üretebilmenin ne denli önemli olduğunun farkına varan Baidu yeni nesil yonga seti ile ilgili ilk bilgileri de bizlerle paylaştı.

Bugün başlayan Yapay Zeka Geliştiriciler Konferansı’nda, Apollo Programının resmi lansmanında konuşan Baidu CEO’su Li Yanhong yaptığı açıklamada Kunlun’un 260 TOPS gücünde bir yonga seti olacağını dile getirdi. Samsung tarafından 14 nanometre üretim süreciyle üretilen yeni nesil yonga setinin 512 GB / saniye bellek bant genişliği bulunduğunu da hatırlatalım.

Kısacası Çin kendi yonga setini geliştirerek büyük bir adımın da ilk başlangıcını yaptı. Baidu’nun 2011 yılından beri çipset üretimi yaptığının da altını çizelim… Bakalım Çinli üreticiler Qualcomm’a esir olmaktan kurtulabilecek mi?

Sony’den inanılmaz hata!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu