Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Dolar 15 Barajını Geçti! Apple Türkiye Zam Yapar Mı?

Ülkemizde yaşanan gelişmelerden sonra Dolar 15 bandını geçti. Psikolojik sınırın aşılmasından sonra gözler Apple Türkiye cephesine çevrildi.

Türkiye’de kurlar yaklaşık 2-3 aydır sabit bir seviyede seyir ediyordu. Ancak yaşanan gelişmeler sonrasında Dolar 15 bandını aştı. Şu sıralar 15.20 seviyesinden işlem gören Dolar’ın psikolojik sınırı açmasından sonra gözler Apple Türkiye cephesine çevrildi. Kur yükseldiği zamanlar zam yapan Apple Türkiye muhtemelen fiyatları yeniden güncelleyecek.

Ülkemizde 1 yıl içerisinde 2 tane ciddi zam yapan Apple, son zammı kurların düşmesinden sonra geri almıştı. Kurlar böyle yükselmeye devam ederse Apple geri aldığı ikinci zammı tekrardan yürürlüğe alacak gibi görünüyor. Peki, bir daha zam olursa iPhone fiyatları ne kadar olur? Şu an iPhone 13 mini resmi olarak ülkemize 17.499 TL’ye satılıyor.

Eğer bir zam daha olursa bu fiyat 19.699 TL bandına kadar çıkabilir. Ancak bir daha zam olursa Apple’ın ülkemize iş yapması imkansız hale gelebilir. iPhone SE 3’ü tanıttıktan sonra fiyatlarına zam yapan Apple’ın bir daha zam yapmayacağını düşünüyoruz. Ancak kurlar bu seviyede kalmaz ve yükselmeye devam ederse korkulan zam gelebilir.

iPhone dolar 15

Şu sıralar iPhone veya herhangi bir Apple ürünü almak istiyorsanız yine de acele etmekte fayda var. Zammın ne zaman geleceği belli olmaz. Umarız korkulan olmaz ve en azından fiyatlar bu seviyede kalmaya devam eder.

Bu zam olayı sadece Apple için geçerli olmayacak. Diğer firmalar da kurdan etkilenmemek için fiyatlarına zam yapabilir. Bu yüzden teknolojik ürün almak istiyorsanız elinizi çabuk tutun.

Samsung Türkiye Zam Yaptı, Galaxy S22 Serisinde Fiyatlar Arttı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu