Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P50 Pro’nun Sıra Dışı Kamerası Doğrulandı!

Huawei P50 Pro ve P50’nin sıra dışı kamera sensörleri artık onaylandı diyebiliriz. Telefonlara dair son gelişmeleri aktarıyoruz.

Huawei P50 Pro modeline dair ilk görüntüleri yayınlandığın arka bölümde devasa büyüklükte iki kamera deliği göze çarptı. İlk bakışta telefonun iki kameraya sahip olacağı anlaşılsa da, kamera rekabetinin bu denli agresifleştiği mobil dünyasında iki kameralı bir amiral gemi telefona pek ihtimal vermiyoruz. Huawei muhtemelen büyük deliklerden bir tanesine en az iki kamera yerleştirecek.

Huawei P50 serisindeki sıra dışı kamera tasarımı son kılıf görüntülerinin ardından onaylandı diyebiliriz. Huawei P50 serisi görünümden de anladığımız kadarıyla kamera yetenekleriyle öne çıkacak. Telefonlarda Sony’nin 1 / 1.18 inç büyüklüğünde IMX800 görüntü sensörü yer alacak. Sensör bakıldığı zaman epey büyük fakat Samsung’un 1 / 1.12 inç 50MP ISOCELL GN2 sensörü kadar büyük olmayacak.

Huawei P50 Pro Tanıtım Tarihi

Huawei yakın zamanda P50 serisinde kullanılmak üzere yeteri kadar Kirin 9000 serisi işlemciye sahip olduğunu doğruladı. Çinli bir kaynak serinin baz modeli olan P50’ye Kirin 9000L işlemcisinin güç vereceğini bildiriyor. 5nm Samsung üretimi olan bu işlemci Kirin 9000E ile kıyaslandığında daha az grafik birimi çekirdek sayısına ve daha basit bir NPU yapısına sahip. P50 Pro ve P50 Pro Plus modellerinde ise Kirin 9000E ve Kirin 9000 işlemcilerinin yer alacağı gelen bilgiler arasında.

Daha önce nisan ayında tanıtılacağı bildirilen telefonlar için takvimin mayıs ayına kaydırılacağı ifade ediliyor. Önümüzde daha haftalar var ve bu süre içerisinde P50 serisine dair daha sızıntı gerçekleşecek. En fazla merak edilen husus ise serinin Android işletim sistemine sahip versiyonlarının olup olmayacağı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu