Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 2 ekranı daha oluklu! Daha olumsuz!

Bugün ortaya çıkan ilk nesil Galaxy Fold ve Samsung Galaxy Z Fold 2 5G ekran karşılaştırması en büyük sorunu da ortaya koydu.

Samsung, yeni nesil esnek ekranlı Samsung Galaxy Z Fold 2 5G akıllı telefonunu bu ayın başlarında tanıttı. Telefon Eylül ayında satışa sunulacak ve büyük ihtimalle de bir servet değerinde olacak. Peki bu telefon bize yeni ne sunacak? Aslına bakarsanız özellikle tasarım tarafında eleştirilerin giderildiği bir telefon ile karşılaşacağız.

Özellikle bir önceki modelde ekrandaki çentiğin giderildiğini ve Infinty-O ekrana geçiş yapıldığını görüyoruz. Bu noktada ilk nesil Galaxy Fold serisinde ciddi anlamda eleştirilen katlama yerindeki oluklu yapının yeni modelde olmayacağı ya da belirsiz bir görüntüde olacağı tahmin ediliyordu ama iki telefon yan yana konduğunda oluklu tasarımın giderilmediğini hatta oluklu yapının daha da arttığını gördük.

Açıkçası bu tasarım yapısı bizde bir hayal kırıklığı yaratmadı dersek yalan söylemiş oluruz. Katlanabilir telefonlar tasarım açısından iyi güzel ama bu tarz sorunları yüzünden kullanıcı deneyimi tarafında halen yeterli performansı ortaya koymuyor.

Samsung gibi bir ekran üreticisinin bu sorunu gidermek yerine arttırdığını görmek ise bir hayli hayal kırıklığı. Galaxy Note 20 Ultra’nın da 120Hz tarama hızını sadece Full HD+ çözünürlükte sunması ve Galaxy Note 20‘nin de 60Hz ile gelmesi konusunda ciddi anlamda eleştirilen Güney Koreli üreticinin bu oluklu ekran yapısı ile daha fazla eleştiri oklarına hedef olacağını düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu