Güncel Teknoloji HaberleriRobot TeknolojisiTeknolojiTeslaYapay Zeka

2. Nesil Tesla Opmitus Robotu Fabrikada Çalışmaya Başladı

2. nesil insansı Tesla Optimus robotu faaliyete geçerek fabrikadaki pil hücrelerini bir tepsiye yerleştiriyor.

Yapay zekanın ciddi bir ivme kazandığı şu son dönemlerde görmeyi beklediğimiz insansı robotlar, Tesla’dan geldi. Teknoloji devi Tesla, geçtiğimiz yıl 13 Aralık’ta yeni 2. nesil Tesla Optimus robotu tanıtmıştı. Selefinden %30 daha hızlı yürüyebilen Optimus Gen 2, dengesi değişerek 10 kilogramlık bir azalma yaşadı. Yeni robot, dünyadaki faaliyetlerine başladı ve Tesla Optimus X hesabı üzerinden paylaşılan videoya göre pil hücrelerini hassas şekilde bir tepsiye yerleştirdi.

Tesla 2. Nesil Optimus Robotu, Yararlı İşlerde Çalışıyor

Robot 2D kamera görüntülerine ve yerleşik sensör verilerini yorumlayabilecek bir sinir ağıyla donatıldı. Bu sayede görevler için gerekli eklem hareketlerini doğrudan yapabilmesi sağlanıyor. Ayrıca firma yetkililerinin paylaşımına göre tek bir adet Optimus robotun değil, birden fazla robotun fabrikalarda konuşlandırılıyor.

Konuyla alakalı Tesla CEO’su Elon Musk, ilk çeyrek kazanç açıklaması sırasında, Optimus’un faydalı fabrika işlerinde çalıştırılacağını belirtmişti. Şirket, Optimus’u yıl bitmeden kendi üretim tesislerinde kullanmayı ve 2025 yılı sonuna kadar diğer müşterilere satılacağını belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu