Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobirollerTeknoloji

Honor Telefon Satışları ile Yükselmeye Devam Ediyor

Huawei’den ayrıldıktan sonra yoluna tek başına devam eden Honor telefon satışları konusunda yükselen ivmesini tam gaz sürdürüyor.

Hayatına Huawei bünyesinde başlayan Honor, geçtiğimiz yıllarda firmadan ayrılıp yoluna tek başına devam etme kararı almıştı. Amerika’nın ambargolarından da kurtulan firma, son yıllarda yükselen bir ivme yakalamayı başardı. Honor telefon satışları ile bu ivmesini sürdürmeye devam ediyor. Strategy Analytics’in 2022’nin ilk çeyrek raporlarına göre Honor, telefon satışlarındaki toptan satış geliri yıllık bazda yüzde 291 artış yaşadı.

Çinli teknoloji devi global tarafta telefon gelirleri yıllık bazda yüzde 1 düşmesine rağmen, geride bıraktığımız çeyrekte tüm markalar arasında en hızlı büyümeyi sağlamış oldu. Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi diğer büyük Çinli üreticilerin satışları aynı dönemde düştü. Sadece geride bıraktığımız beş çeyreklik dönemde, HONOR’un geliri dünyada altıncı sıraya yükseldi. Çin pazarı başta olmak üzere Asya-Pasifik bölgesinde daha aktif olan firma, 2022’nin ilk çeyreğinde küresel pazar payının yüzde 3’üne ulaştı.

Strategy Analytics, 2022 yılının ilk çeyreğinde HONOR’un toptan satış gelirinin yüzde 95’inden fazlasının Asya-Pasifik bölgesinden geldiğini tahmin ediyor. Firmanın yıllık oranı çeyrekte yüzde 370’e ulaştı. 2022’nin ilk çeyreğinde, Honor’un küresel toptan ortalama satış fiyatı da en yüksek yıllık büyüme oranını ulaşarak yüzde 70’e seviyesine yükseldi. Bu istatistiklere göre şirket, bu çeyrekte Xiaomi, OPPO, Vivo ve Realme gibi markaların yanında ilk 10 arasında yer alıyor.

Honor Telefon
Honor X40i

Honor’un yükselişi bu yılın sonuna doğru da devam edecek gibi görünüyor. Son telefonları ile üst segmente oynayan ve kamera konusunda fazlasıyla tatmin eden firma, 2023 yılında küresel çapta satışlarını artırmaya odaklanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu