Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Mi A2 ciddi bir sorunla karşı karşıya!

Bir Xiaomi Mi A2 sahibiyseniz Android One’ı ve iyi bir kamerayı düşük fiyata deneyimliyorsunuz demektir. Ancak telefonun pil ömrü sizi çileden çıkarmış olabilir. Mi A2 telefonunuzda pil kullanım süresiyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorsanız yalnız değilsiniz, zira hem XDA Geliştiriciler hem de MIUI forumlarda benzer sorunu dile getiren birçok kullanıcı mevcut. Kimi kullanıcıların ekran açık süresi 3-4 saati geçmiyor bile.

Xiaomi Mi A2 pil sorunu yaşıyor

Pil süresinin bu denli kısa olması telefona güç veren sekiz çekirdekli Snapdragon 660 işlemcisindeki tüm çekirdeklerin maksimum seviyede çalışmasından kaynaklanıyor. Telefon uyku modunda olduğu dahi telefona güç veren sekiz çekirdek en üst frekansta çalışmayı sürdürüyor.

Bu hatanın neyden kaynakladığı henüz net olmasa da, bazı kullanıcılar arka taraftaki parmak izi tarayıcısından kaynaklandığını dile getiriyor. Kullanıcılara göre telefon kilidini açmak için parmak izi tarayıcısını kullandığınızda CPU çekirdekli maksimum frekansta çalışmaya başlıyor ve durmadan bu işleme devam ediyor.

Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2

Bu sorundan kurtulmanın şu an tek yolu parmak izi tarayıcısını devre dışı bırakıp, telefonu yeniden başlatmak. Xiaomi cephesinden henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmemiş olsa da, sorunun kısa süre içerisinde yayınlanacak bir güncelleme sonrası giderilmesini bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu