Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

ARM Cortex-A78 tanıtıldı! Performans aya çıktı! Götür beni aya, aya…

Mobil pazarın merakla beklediği açıklama bugün yapıldı ve ARM Cortex-A78 çekirdeklerini resmen tanıttı. Böyle bir performans yok…

Bugün 2020 TechDay etkinliği kapsamında bir süredir kendisinden bahsedilen ARM Cortex-A78 çekirdekleri resmen tanıtıldı. Bununla birlikte Cortex-X1 ve yeni nesil GPU ve NPU tanıtımları da yapıldı. Bir süredir mobil pazar Cortex-A77 çekirdeklerini kullanıyordu ve bugün de yeni çekirdekler resmen karşımıza çıktı.

Geliştiriciler, Cortex-A78‘in çekirdeğinin şirket tarihindeki en önemli performans artışına sahip olduğunu iddia ediyor. Cortex-A77 ile karşılaştırıldığında ise yeni çekirdeklerin %20 daha hızlı çalıştığı da belirtiliyor. 

Bununla birlikte ARM ayrıca, kendi işlemcisini yapan üreticilerin kendi özel Cortex işlemci çekirdeklerini oluşturmalarına izin verecek olan yeni Cortex-A kullanıcı programını da tanıttı. Bunlardan ilki, Cortex-A77‘den %30 daha verimli olduğu belirtilen ARM Cortex-X1 çekirdeği oldu.

ARM, yeni işlemci çekirdeklerine ek olarak Mali-G78 ve Mali-G68 adında iki yeni mobil grafik işlemcisini de tanıttı. Mali-G78 GPU amiral gemisi akıllı telefonlar için tasarlanırken, Mali-G68 daha düşük bir fiyata yüksek performans sunmak için tasarlandı.

Mali-G78 24 çekirdekli bir yapıya sahip olacak. ARM, grafik işlemci performansında geçen yılki Mali-G77‘ye kıyasla %25 artış sağladığını vaat ediyor. ARM ayrıca Ethos-N77‘den %25 daha hızlı olacak yeni Ethos-N78 yapay zeka işlemcisini de tanıttı.

Yeni tanıtılan çekirdeklerin performansları çok etkileyici  görünüyor. Bakalım yeni işlemciler ile uyum nasıl olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu