AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Yeni MacBook Pro M2 Pro ve M2 Max ile Gelecek!

Apple’ın yeni MacBook Pro modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu modelde Apple M2 Pro ve M2 Max yonga seti tercihleri yer alacak.

iPhone üreticisi Apple M serisi yonga setleri ile rakiplerine büyük fark atmayı başarmıştı. MacBook modellerinde kullanılan bu yonga setinin devamı olan Apple M2’yi geçtiğimiz aylarda MacBook Air modellerinde gördük. Şimdi ise sıra yeni MacBook Pro modelinde. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple’ın M2 Pro ve M2 Max çipli 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri geliştirme ve test aşamasında. Gurman’a göre yeni modellerin bu yıl içinde piyasaya sürülme olasılığı devam ediyor.

Yeni MacBook Pro nasıl olacak?

Daha önceki raporlar, M2 Pro ve M2 Max yongalarına sahip Apple MacBook Pro’nun 2022 sonbaharı ile 2023 baharı arasında satışa sunulacağını öne sürüyordu. Gurman’ın belirttiğine göre Apple, yeni MacBook Pro çeşitlerini “bu sonbaharda” piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak, alışılmış olduğu gibi, Gürman, tedarik zinciri sorunları veya diğer koşullar nedeniyle piyasaya sürülme tarihinin ertelenme potansiyeli olduğunu kaydetti. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre, dizüstü bilgisayarların seri üretimi bu yılın dördüncü çeyreğinde başlayacak.

Yeni MacBook Pro

M2 Pro ve M2 Max yongaları, normal M2 yongası gibi, muhtemelen M1 muadillerinden daha fazla RAM ve GPU çekirdeğine sahip olacak. İşlemciler yine de piyasada bulunan 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinde bulunan M1 Pro ve M1 Max yongalarından daha iyi performans gösterecek. Çünkü Apple’ın TSMC’nin geleneksel 5nm işlemi N5’ten daha karmaşık N5P’ye geçmesi bekleniyor. Apple’ın ilk 3nm CPU’ları olacağını iddia ettiği M2 Pro ve M2 Max işlemcilerinin 5nm’de kalma olasılığı giderek artıyor.

Söylentilere göre, bu yıl M2 Pro işlemcili yeni bir Mac mini ve M2 Ultra veya “M2 Extreme” işlemcili yeniden tasarlanmış bir Mac Pro modeli satışa sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu