Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei Telefonlar Yakında Bu Uygulamayı Da Kullanamayacak

ABD yaptırımlarının sonucunda Google uygulamalarından mahrum edilen Huawei telefonlar, artık bu uygulamaya da erişemeyecekler…

Mobil sektörün önde gelen isimlerinden Huawei, son birkaç yıldır oldukça zor zamanlar geçiriyor. ABD eski başkanı Donald Trump yüzünden kara listeye alınan Çinli üreticinin, bildiğiniz üzere Google lisansları iptal edildi ve Huawei telefonlar içinde GMS servisleri yasaklandı. Şimdi ise yabancı kaynaktan gelen bir habere göre Huawei kullanıcıları, artık Google’ın popüler mesajlaşma uygulamasını da kullanamayacak.

Google’ın popüler mesajlaşma uygulaması Google mesajlara için yasak yolda. Kıdemli geliştiriciler tarafından elde edilen verilere göre Google mesajlar uygulaması, 31 Mart 2021’inden itibaren sertifikası iptal edilen Android akıllı telefonlara hizmet vermeyecek. Normalde zaten Google uygulamalarından mahrum edilen Huawei telefonlar, üçüncü taraf yazılımlar ve mağazalar sayesinde bazı Google uygulamalarına sahip olabiliyordu. Ancak ABD’li şirketin popüler mesajlaşma uygulamasında artık çok sıkı bir engel sizi bekliyor.

Google’ın uçtan uca şifreleme ile korunacak olan Mesajlar uygulaması, sertifikası iptal edilen Android telefonların giriş yapmasını engelleyecek. Yani siz uygulamayı üçüncü taraf olarak kullanıyor olsanız bile, uygulama içerisindeki algoritma ile bunu algılayacak ve sizi kullanım dışı bırakacak.

Huawei’nin bu konuda atılımları olup olmayacağı belirsiz. Ancak Çinli üretici bu yasağa karşı kendi özel mesajlaşma platformunu geliştirebilir. Zira yeni ekosistemi için hazırlıklarını sürdüren Huawei, kendine özel bir mesajlaşma platformunu da yaratabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu