GenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Stadia Rakibinden Beslenecek!

Google’ın bulut tabanlı oyun servisi Google Stadia, rakibinden beslenecek. Google, Nvidia GPU’lu sunuculara geçiş yapacak.

Nvidia GeForce Now ile sükse yapan bulut tabanlı oyun servislerine Google’dan da yanıt gelmişti. Google Stadia ile bu işe el atan internet devi maalesef ki rakipleri karşısında pek başarılı olamamıştı. Bugün ise Google’dan çok ilginç bir karar geldi. Yapılan açıklamalara göre; Google’ın Immersive Stream for Games hizmeti Nvidia GPU’ları üzerine kurulu sunucularına taşınacak.

2019 yılındaki tanıtımından bu yana, Stadia ve temel hizmeti olan Immersive Stream for Games, özel olarak tasarlanmış AMD GPU’lar tarafından destekleniyordu. Uzmanlar genel olarak Stadia sunucularının AMD Radeon Pro V340 veya benzeri çözümlere dayalı olduğu konusunda hemfikirdi.

Mevcut Stadia oyunlarının AMD grafik kartlarında çalışacak şekilde optimize edilme eğiliminde olduğu göz önüne alındığında, Google’ın sunucularını Nvidia GPU’larına taşıması mantıksız olabilir. Bu taşıma olayı oyunlarda potansiyel olarak sorunlara neden olabilir.

Google Stadia

Bunun yerine, Nvidia donanımının geliştiricilere oyunları için alternatif bir platform olarak sunulması daha olası görünüyor. Yani Google, Stadia’yı kullananlara iki farklı seçenek sunabilir. Oyuncular dilerlerse oyunlarını AMD dilerlerse de Nvidia ekran kartları ile oynayabilecek. Tabii bu kesin bir bilgi değil.

Google’ın daha gelişmiş grafiklere sahip oyunları çalıştırmak için yeni nesil GPU’larla Stadia ve Immersive Stream için bir donanım güncellemesi hazırlayabileceğine dair spekülasyonlar da var. GFN ve xCloud karşısında bakalım Stadia’nın geleceği nasıl olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu