FacebookGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknoloji

Facebook Nihayet Resmi Açıklama Yaptı, İşte Büyük Kesintinin Nedeni!

Büyük Facebook ve sosyal medya kesintisinden sonra kullanıcılar bu kesintinin nedenini merak ediyordu ve belli oldu. İşte resmi açıklama.

Facebook kesintisinin beraberinde getirdiği Instagram ve WhatsApp servislerinin dünya çapında çökmesiyle internet alemi dün gece kâbus yaşadı. Kesinti saatler sürdü ve sonunda çözüldü ancak komplo teorisyenlerine spekülasyonlarını ortaya çıkarmak için yeterli zaman bıraktı.

Bazıları sosyal medya devinin saldırıya uğradığını iddia ederken İnternetin her yerinde sıra dışı iddialar var. Tahminimiz bir mühendislik sorunuydu ancak Facebook sonunda ne olduğu hakkında yorum yaptı.

Facebook Verileriniz İçin Endişelenmenize Gerek Yok, Yanlış Bir Yapılandırma Değişikliği ile Kesinti Yaşanmış

Facebook kesinti hakkında şu açıklamayı yaptı: “Mühendislik ekiplerimiz, veri merkezlerimiz arasındaki ağ trafiğini koordine eden backbone(omurga) yönlendiricilerindeki yapılandırma değişikliklerinin bu iletişimi kesintiye uğratan sorunlara neden olduğunu öğrendi. Ağ trafiğindeki bu kesinti, veri merkezlerimizin iletişim kurma şeklini kademeli olarak etkileyerek hizmetlerimizi durdurdu.”

Facebook da bu kesinti sonucunda kullanıcı verilerinin tehlikeye atılmadığını vurguladı. Gündemde bunun bir bilgisayar korsanlığı veya siber saldırı olabileceğine dair fikirler uçuşuyordu.

Her iki durumda da, Facebook’un birçok insanı rahatlatan bir açıklama yapmasına sevindik ve bunun sosyal medya için de bir ders olmasını umuyoruz. Bu tür dev şirketlerin daha iyi bir altyapıya sahip olmasını da diliyoruz.

Dün geceki kesinti birçok insan için, özellikle de sevdikleriyle Instagram, Facebook veya WhatsApp üzerinden iletişim kuranlar için bir korkuydu. Tüm hizmetlerin tek seferde kesilmesi gerçekten endişe vericiydi, ancak normale döndük, yani şimdilik endişelenecek bir şey yok.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu