Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 TouchID ile mi gelecek? Yine çok yaratıcısın Apple!!!

Apple’ın iPad Air’da uyguladığı politikayı iPhone 12 modellerinde de uygulayacağı söyleniyor. Touch ID geri gelebilir. Peki, neden?

Koronavirüs pandemisinden dolayı bildiğiniz gibi herkes maskeli bir şekilde dışarı çıkıyor. Maskeden dolayı çuvallayan Apple’ın yüz tanıma sistemi Face ID, iPhone kullanıcılarını çıldırtma noktasına getirmişti. Apple, bu yüzden geçtiğimiz ay tanıttığı iPad Air modeline parmak izi okuyucusuna yer vermişti. Cupertinolu firmanın iPhone 12 ile parmak izi okuyucusu yani Touch ID‘yi geri getireceği söyleniyor.

Yeni modellerinde rakipleri gibi tam ekran tasarımını kullanan Apple, Touch ID’yi ana ekran tuşu yerine güç tuşuna konumlandıracak. Telefonun sağ tarafında yer alan güç tuşuna bastığınız anda parmak iziniz okunacak ve tuş kilidi açılacak. Oldukça hızlı olacak olan bu okuma işlemi, piyasanın en iyi parmak izi okuyucusu olarak tarihe geçecek gibi görünüyor.

Tüm modellerinde Touch ID‘ye de yer verecek olan Apple’ın çentik bölümünde yer alan TrueDepth kamera sistemine Face ID’yi de entegre etmesi bekleniyor. Ancak Face ID yine maske varken yüzünüzü algılamayacak. Peki, Android telefonlar maskeyi algılarken iPhone neden algılamıyor?

iPhone 12

Apple’ın kullanmış olduğu TrueDepth teknolojisi Android telefonların 2-3 yıl ilerisinde bir teknoloji. Derinliği algılayıp yüzü analiz eden bu sistem, Xbox One’ın Kinect sistemi ile çalışıyor. Maskeyi ve polarize camlı gözlükleri okumayan Face ID’nin bunun güvenlik için yaptığı söyleniyor.

Düşünsenize göz bölümü size benzeyen biri maske takıp Android’de tuş kilidini açabiliyor. İşte Apple bunun olmasını katiyen istemiyor. Bu yüzden Face ID + Touch ID sistemine maske kullanımından dolayı geçilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu