Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Dünyada Bir İlk! Esnek Kayar Ekran Ortaya Çıktı

Gün geçmiyor ki teknoloji dünyasında yeni bir detay daha karşımıza çıkmasın. Esnek kayar BOE AMOLED ekran ortaya çıktı.

Şu sıralar dünya da katlanabilir telefonlar beklenirken yeni bir ekran daha ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere dünyanın devleri yeni telefonların da iki ekran kullanacaklar. Bu yıl içerisinde 5 milyondan fazla katlanabilir telefonun piyasaya çıkması bekleniyor. Birbirinden farklı ekran özellikleri ile karşımıza çıkan olan telefon modelleri merakla beklenmeye devam ediliyor. Ekranlar üzerinde devrim yaratacak olan Samsung Çinli üretici BOE ile boy ölçüşmek için canla başla çalışıyor. Bugün BOE markası yeni bir AMOLED ekran ile karşımıza çıktı.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylar da Apple ve Huawei gibi devlerin Çinli ekran üreticisi ile el sıkıştığından bahsetmiştik. Çinli devin Apple için katlanabilir iPhone ekranları üreteceğinin altını çizmiş ve bu alanda önemli bir anlaşma yapıldığından söz etmiştik.

BOE
BOE

BOE Esnek Kayar AMOLED Ekran İle Görüntülendi

Pekin’de devam eden 2021 Uluslararası ekran Teknoloji Konferansı kısaca ICDT 2021’de öyle bir ekran çıktı ki yer yerinden oynadı. Çinli ekran üreticisi, yeni nesil cam tabanlı Mini LED’lerin tam seri üretimini resmen duyurdu. Ayrıca şirket, dünyanın ilk AMOLED esnek kayar ekranı da dahil olmak üzere bir dizi son teknoloji ekran ürünlerini tanıttı. Fuar alanın da AMOLED esnek kayar ekranı da gösteren şirket, ekranın içeri ve dışarı kaydırılarak hareket ettiğini belirtti. Yeni ekrana ek olarak Çinli şirket, yeni bir mini araç head-up display ürününü de tanıttı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu