Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy Z Fold 6 Beklenen Değişimle Geliyor

Samsung, Galaxy Z Fold 6 katlanabilir akıllı telefonunda kullanıcıları dinleyecek ve tasarım hatlarında beklenen değişimi gerçekleştirecek.

Samsung, beş yıldır katlanabilir telefonlar üretiyor ve Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold serisi telefonlar, ilk nesilden bu yana çok yol kat etti. Ancak hâlâ iyileştirilmesi gereken birkaç şey var ve bunlar arasında daha geniş bir kapak ekranı ve kırışıklığı Galaxy Z Fold 5’teki kadar görünür olmayan bir iç ekran yer alıyor. Neyse ki bu iki önemli eksiklerden biri Samsung Galaxy Z Fold 6 ile birlikte giderilecek.

Samsung’un Galaxy Z Fold 6‘nın genel form faktörünü değiştirerek OnePlus Open benzeri daha geniş bir kapak ekranı getireceğine dair söylentiler vardı. Şimdi güvenilir sızıntı kaynağı Ice Universe, Samsung’un Galaxy Z Fold 6’yı iç ekran için nispeten daha kare bir en boy oranıyla donatmaya karar verdiğini iddia ediyor. Üstelik iç ekranın köşelerindeki kavisin, Galaxy Z Fold 5’te görülen kavisli köşelere kıyasla daha keskin olduğu bildiriliyor.

Yaz döneminde tanıtılacak olan katlanabilir telefonun orta çerçevesinin Galaxy S24 Ultra’ya benzer şekilde düz kenarlara sahip olduğu bildiriliyor. Samsung hayranlarının katlanabilir telefonda yıllardır beklediği tasarımın Galaxy Z Fold 6’da sahne alacağını söyleyebiliriz.

Bazı hayranlar, Galaxy Z Fold serisinin kapak ekranının çok dar olduğunu ve bazen ekran klavyesini kullanırken yazı yazmanın oldukça zor olduğunu belirtiyor. Samsung, Galaxy Z Fold 6’yı daha kare hale getirirse (açıldığında), kapak ekranı muhtemelen daha geniş olacak ve kullanıcı taleplerini karşılayacaktır. Bazı haberlerde Samsung’un Galaxy Z Fold 6’yı önceki nesil katlanabilir telefonlarına göre daha ince yapacağı da iddia edildi.

Samsung Galaxy Z Fold 6 özellikleri

Galaxy Z Fold 6‘nın selefine benzer bir kamera kurulumuna sahip olması bekleniyor. Yakın zamanlı bir sızıntıya göre telefondaki kamera birimi 50 megapiksel arka kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 10 megapiksel telefoto kamera, 10 megapiksel dış selfie kamera ve 4 megapiksel iç selfie şeklinde olacak. Telefonda önceki modele göre biraz daha büyük bir batarya kullanılacak. Galaxy Z Fold 6, Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy işlemcisini, 12GB/16GB RAM ve 256GB/512GB/1TB depolama alanını kullanacak. Samsung  ayrıca Galaxy Z Fold 6’nın S Pen uyumluluğu olmayan daha ucuz bir versiyonunu da piyasaya sürebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu