Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Isıya Duyarlı Yeni Face ID Yüz Tanıma Teknolojisinin…

Apple, bugün karşımıza çok ilginç bir patent ile çıktı. Cihazlarında yüz tanıma sistemini geliştirecek olan şirket, Face ID için…

Apple’ın gelecek planları ile ilgili sızıntılar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bir yandan iPhone 13 ile ilgili haberler alırken, diğer yandan da akıllı telefonlara getirilecek bazı teknolojik gelişmelere rast geliyoruz. Sektöre öncülük eden Apple, ne yazık ki ileri teknolojileri telefonlarına getirmekte biraz karamsar. Yapacağı işten çıkacak en ufak hatayı bile göz önünde bulunduran dev üretici, genellikle Android kullanıcıların sunduğu yenilikleri, birkaç sene sonra kendi telefonlarına getirmeyi tercih ediyor. Şimdi ise Apple’ın güvenlik bakımından büyük bir hamle yapacağına dair yeni haberler ortaya çıktı. Raporlara göre ABD’li şirket, mevcut Face ID teknolojisini geliştirecek yeni bir patent aldı.

Apple yeni Face ID için patent aldı

Apple, Face ID biyometrik güvenlik sistemleriyle alakalı olan yeni bir patent aldı. Bu patent; raporlara göre yüz ısı haritasını kullanarak ekran kilidini açmayı daha yetenekli hale getirmeyi planlıyor. Apple’ın gelecekteki telefonları için planladığı yeni FaceID teknolojisi, kimlik doğrulama için kullanıcının termal ısısına duyarlı olacak.

Genel olarak akıllı telefonlarda kullanılan yüz tanıma teknolojisi, yalnızca yüzü tanımlanan kişinin suratına odaklanıyor. Aynı zamanda bu sistemin can sıkan bazı dezavantajları da var. Örneğin; maske, gözlük veya saç gibi engellerin ortaya çıkmasıyla yüz tanıma kilidini açamama gibi bir engele denk geliyorsunuz.

İşte Apple’ın patentini almış olduğu bu yeni nesil yüz tanıma teknolojisiyle böyle bir derdiniz olmayacak. Yeni Face ID sayesinde cihaz, yüzünüz farklı bölgelerinden ısı haritasını tanımlayarak, özel olarak şifre oluşturmanıza olanak tanıyacak. Bu, benzersiz olan her birey için geçerli olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu