AndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13 Ultra DxOMark’ın Kralı Olmaya Geliyor

Bu yılın en çok merak edilen telefonlarından biri olan Xiaomi 13 Ultra yeni bir sızıntıya göre mayıs ayında tanıtılacak.

Xiaomi, geride bıraktığımız ay içerisinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Xiaomi 13 serisinin dünya çapında duyurdu. Markanın yılın ilk yarısı bitmeden çok özel bir telefon daha duyurması bekleniyor. Xiaomi 13 Ultra modelinden söz ediyoruz. Bir süredir sızıntılara konu olan telefon için güvenli bir kaynaktan duyuru tarihi geldi. Kaynağa göre 13 Ultra mayıs ayı içerisinde tanıtılacak.

Xiaomi 13 Ultra’nın bu denli çok merak edilmesinin nedenlerinden bir tanesi küresel çapta satışa sunulacak olması. Bu gelişme bizzat Xiaomi Başkanı Lei Jun tarafından aktarıldı. Hatırlayalım geçen yı duyurulan Xiaomi 12S sadece Çin pazarına özel bir model oldu.

Xiaomi 13 Ultra’nın son dönem bazı sızıntılarında telefonun yuvarlak kamera modülüne sahip olacağı görüldü. Öncülünden farkı olarak dört arka kameraya sahip olacak modelde sensörülerin üzerine konumlandırıldığı modül alt kısıma göre biraz yüksek olacak. Alt bölümdeki görselde bu durum daha net görünecektir.

Xiaomi 13 Ultra Neler Sunacak?

Telefonun ana kamerasında bir kez daha Sony’nin 1 inç sensör büyüklüğüne sahip 50 megapiksellik IMX989 olacak. 12S Ultra’ya kıyasla daha iyi bir zoom kamerası sunacağı bildirilen telefonda Leica desteği sürecek. Dörtlü kamera ile birlikte telefonun gözünü DxOMark’ın zirvesine dikdiğini söyleyebiliriz. Xiaomi adına telefondaki en büyük gelişmelerden biri kuşkusuz USB 3.2 standardına geçiş olacak. Yine yakın zamanlı bir sızındıya göre Ultra serisinde ilk kez 1TB depolama olacak.

Xiaomi’nin amiral gemisi telefonu beklendiği gibi Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak. 6.73 inç büyüklüğünde LTPO2 AMOLED ekranla çıkış yapacak olan modelde Xiaomi’nin ekranı bu defa Çinli BOE markasından tedarik edeceği konuşuluyor. Son olarak Xiaomi 13 Ultra’nın 90 watt şarj desteği sunması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu