Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

YouTube, iOS için o özelliği yıllar sonra test etmeye başladı!!!

YouTube, iPhone kullanıcılarının merakla beklediği resim içinde resim (PiP) modunu, iOS 14 ile birlikte tüm Apple kullanıcılarına getirecek.

ABD’li teknoloji devi Apple, YouTube  iOS uygulamasında resim içinde resim (PiP) modunu, iOS 14 güncellemesiyle birlikte test etmeye başladı.  Bu özellik, kullanıcılar diğer uygulamalarda işlem yaparken aynı zamanda da, YouTube videolarını izlemelerine de olanak tanır.

Apple kullanıcılarının iOS 9‘dan beri beklediği resim içinde resim modu, görünüşe bakılırsa iOS 14 beta sürümünde test edilmeye başlandı. Bunun varlığını da Daniel Yount adında bir kişi, iPad’de YouTube canlı yayınlarını izlerken keşfetti. Ancak Yount, resim içinde resim özelliğinin YouTube’da başka hiçbir oynatma sahnesinde çalışmadığını da ifade etti. Bu, muhtemelen özelliğin hala deney aşamasında olduğunun bir göstergesidir.

YouTube-iOS

iPad’ler, aslında 2015 yılından beri PİP özelliğini destekliyordu. Yani cihazlar iOS 9’dan bu yana özelliğe sahipti. Ancak YouTube, iOS uygulamasında bu desteğe sahip olmadığı için iPad kullanıcıları resim içinde resim özelliğinden hiçbir zaman yararlanamadı.

Fakat geliştirilmekte olan ve önümüzdeki haftalarda kullanıcıları ile buluşması beklenen iOS 14 ile, bu özellik artık tüm Apple sahiplerine ulaşacak.

Steve TroughtonSmith adında bir geliştirici, PİP modunun Google ve Apple anlaşması ile gerçekleşeceğini, aynı zamanda YouTube’un VP9 codec desteğini, tvOS 14 ve iOS 14‘e getirerek kullanıcıların bu platformlardan yararlanabileceklerini de ifade etti.

Güncelleme sonrasında Apple kullanıcıları, safari üzerinden YouTube’a girerek de bu özellikten yararlanabilecekler. Tabii ki bahsettiğimiz bu olay iOS 14‘den itibaren gerçekleşecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu