Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek Dimensity 800 resmen tanıtıldı! Qualcomm tedirgin

Büyük bir merakla beklenen ve orta segmnet pazarına farklı bir alternatif sunacağına inandığımız MediaTek Dimensity 800 bugün resmen tanıtıldı.

Qualcomm Snapdragon 765G yonga seti ile birlikte orta segment işlemcilere de 5G desteği sağlandı. Bununla birlikte Samsung üretimi Exynos 980 yonga seti de bu noktada farklı bir çözümü bizlere sundu. Bugün resmi lansmanı yapılan MediaTek Dimensity 800 bu işlemcilere rakip olarak farklı bir alternatif bizlere sunacak.

MediaTek Dimensity 800 özellikleri neler?

Açıklanan bilgilere göre yeni yonga setinde 2.6GHz saat hızına sahip dört adet yüksek güce sahip Cortex-A77 tabanlı BIG çekirdeği ve 2.2GHz saat hızında çalışan dört adet Cortex-A55 güç tasarruflu çekirdek bulunacak. GPU tarafında da yonga seti oldukça iddialı. Samsung Exynos 990 yonga setine de güç veren G77 MP9 GPU yeni yonga setinde bulunacak ama çekirdek sayısında bir azalma olacak. Bunun saat hızına da etki edebileceğini düşünüyoruz.

Helio M70 5G modem ile birlikte gelen yeni yonga seti 4.7Gbps ve 2.5Gbps bağlantı hızları arasında çalışıyor ve yeni nesil SA / NSA bağlantı noktalarının her ikisini de destek veriyor. Yani bu yonga setine sahip telefonların 4G ağlarında çalışması ile ilgili bir sorun yok

MediaTek tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil yonga seti şu anda üreticilere verildi ve ilk telefonlarda 2020 yılının ilk çeyreğinde satışta olacak. MediaTek Dimensity 1000 kullanan ilk telefon ise yarın tanıtılacak OPPO Reno 3 olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu