Elektrikli ArabaTeknolojiTesla

Cybertruck Otomobil Sektöründe Bir Devri Değiştirecek!

60 yıldır otomobillerde 12V elektrik mimarisi kullanılırken Tesla'nın elektrikli kamyonu Cybertruck, 48V elektrik mimarisine geçiş yaptı.

Otomobillerin elektrikli aksamları için 60 yıldan fazladır 12V elektrik mimarisi kullanılıyor. Bu 12V elektrik mimarisinin taşıdığı akım değeri 50 amper oluyor ve teknoloji ilerledikçe otomobillerin elektronik bileşenleri çoğalıyor. Bundan dolayı gereken amper değeri 50V’dan neredeyse 250V’a çıkmış durumda. Tesla’nın elektrikli kamyonu Cybertruck 30 Kasım itibariyle teslimatlarına başladı ve otomobiller için büyük bir değişimin öncüsü olacak 48V elektrik mimarisine geçiş yaptı.

Tesla Cybertruck Başta Olmak Üzere Bundan Sonra Üreteceği Tüm Otomobillerinde 48V Mimarisini Kullanacak

Tesla CEO’su Elon Musk, bundan sonra üreteceği tüm yeni Tesla’ları 48V elektrik mimarisine uygun olacak üreteceklerini açıkladı. Düşük voltaj elektrik mimarisinde taşınan akım değerini 100 amper altına düşüren Tesla, bu sayede araç içerisindeki kablo ağırlığını oldukça düşürmüşe benziyor.

Bu 48V mimarisiyle üretilecek araçların daha hafif olmasını sağlayacak. Ayrıca azalan bakır ihtiyacıyla birlikte araç maliyetleri de azalarak fiyatta düşüşe neden olacak. Tesla’nın bu girişimi diğer otomobil üreticilerine örnek olarak araç teknolojisini bir adım öteye taşıyacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu