GenelTabletXiaomi

Xiaomi Pad 6 Serisi İçin Biraz Daha Bekleyeceğiz

Xiaomi Pad 6 ve Pad 6 Pro için test süreci başlarken, tabletlerin yılın ikinci çeyreğinde tanıtılacağı bildirildi.

Xiaomi üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen tablet serisini henüz yenilemedi. Yeni bir rapora göre Xiaomi Pad 6 serisi için çalışmalar başlamış görünüyor ve hatta tabletlerin ikisi Avrupa’da test sürecinden geçmeye başladı.  Bu gelişme serideki Pad 6 ve Pad 6 Pro’nun küresel çapta satışa sunulacağı anlamına geliyor. Hatırlayalım, serinin önceki modellerinde sadece Xiaomi Pad 5 dünya çapında satışa sunuldu.

Peki Xiaomi’nin yeni nesil tabletleri ne zaman tanıtılacak. Bazı kaynaklar şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’ni işaret etse de, duyuru yüksek ihtimalle ikinci çeyrekte (nisan-mayıs-haziran döneminde) gerçekleşecek. Bu durumda tabletlerin Türkiye pazarına giriş yapması yaz aylarını bulabilir.

Xiaomi Pad 6 Serisi Neler Sunacak?

Tabletlerin 11 veya 12 inç büyüklüğünde ekranlara sahip olması bekleniyor. Xiaomi Pad6 Pro’daki ekranın 2880 x 1880 piksel çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip AMOLED tabanlı olacağı gelen bilgiler arasında. Tablette ayrıca dört hoparlör, NFC uyumluluğu, klavye ve stylus kalem desteği göreceğiz.

Öte yandan tabletlerin işlemci birimleri netlik kazanmış durumda. Buna göre standart modelde Snapdragon 870, Pro versiyonda ise Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setleri yer alacak. 2021’de tanıtılan Xiaomi Pad 5 serisiyle kıyaslandığında yonga seti tarafında önemli bir yükselmeden söz edebiliriz.

Xiaomi Pad 6

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu