Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Çok Yakında Tanıtılabilir!

Apple, yeni canavarları iPhone 14 ailesini tanıtmak için gün saymaya başladı. Yeni seri beklenenden de önce tanıtılabilir.

Eylül ayının yaklaşması ile gözler Cupertinolu teknoloji devi Apple’a çevrilmiş durumda. Apple’a yakınlığı ile bilinen Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın iPhone 14 serisini Steve Jobs Theatre’da gerçek insanların önüne getireceğini iddia etti. Bildiğiniz gibi iPhone 11’den beri böyle bir şey olmadı. Çünkü araya panedemi girdi ve Apple etkinliklerini online olarak düzenlemeye başladı.

Mark Gurman, sunumun Apple için alışılmadık olan Çarşamba günü 7 Eylül’de planlandığını doğruladı. Bilmeyenleriniz için 5 Eylül Pazartesi İşçi Bayramı. Muhtemelen Apple, sunumun gerçekleşeceği Steve Jobs Tiyatrosu’na gitmesi için medyaya bir gün daha vermeye karar verdi. Sunum elbette canlı olarak da yayınlanacak.

Bu yıl Apple karşımıza dört farklı model ile çıkacak. Ana, Max, Pro ve Pro Max model olarak dört farklı model tanıtacak olan Apple’dan görülmedik bir hamle gelecek. Bu yıl Apple, daha uygun fiyatlı modeller ile daha pahalı premium profesyonel telefonlar arasında net bir ayrım yapıyor.

iPhone 14

Pro serisi 4nm üretim sürecine sahip Apple A16 Bionic yonga setine sahip olacakken, Pro olmayan modeller 5nm A15 Bionic’i kullanmaya devam edecek. Ayrıca Pro serisinde 120 Hz LTPO ekran, 48 Megapiksel ana kamera, hap şeklinde daha küçük çentik ve LPDDR5 RAM yer alacak. Bu özelliklerden dolayı Pro serisinin 100 ila 150 dolar arasında zamlı bir şekile satışa sunulması bekleniyor.

Türkiye pazarında ise yeni modellerin fiyatlarını tahmin etmek çok zor. Dolar kurunu 22’den almaya başlayan Apple muhtemelen bu yeni canavarlarını 30.000 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu