Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

Realme GT: Dünyanın En İyisi, Böyle Donanım görülmedi

Realme bu defa çok büyük oynuyor. Mart ayı içerisinde şirket tarihinin en iyi donanıma sahip telefonu Realme GT tanıtılacak.

Yakın zamanda ortaya çıkan bazı raporlarda Realme’nin “Race” kod adını taşıyan bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gördük. Çin’den henüz gelen güvenilir bilgilerde ise bu telefonu Realme GT isminde çıkış yapacağı ifade edildi.

GT, sadece Realme tarihinin en iyi telefonu olmakla kalmayacak, sözü edilen bazı donanım özellikleriyle mobil dünyada ilkleri de gerçekleştirecek. TENAA belgelendirme kuruluşundan geçen ve arkasında görüntüler bırakan telefonda üçlü arka kamera göze çarpıyor. Ön kamera ise ekran üzerinde sol köşeye konumlandırılmış.

Realme GT

Realme GT Tam Bir Donanım Canavarı

6.8 inç büyüklüğünde 3200 x 1400 piksel çözünürlüğünde 160Hz ultra yüksek yenileme hızına sahip ekranıyla endüstride çıtayı en yukarı taşımaya hazırlanan Realme, telefonda düz bir ekrana yer veriyor. İşlemci biriminde beklendiği gibi Qualcomm’un 5nm sekiz çekirdekli Snapdragon 888 işlemcisi yer alacak.

Arka tarafta sol üst köşede dikdörtgen bir alan üzerinde kamera modülünü görüyoruz. Üç kamera çözümününün benimsendiği telefonda kamera sensör çözünürlüklüleri 64 megapiksle + 13 megapiksel + 13 megapiksel şeklinde olacak. Realme’nin burada telefonu daha iddialı bir noktaya getirmek adına 108 megapiksel bir sensör kullanmasını dilerdik.

Realme GT akıllı telefonda 5.000 mAh büyüklüğünde bir pil kullanılacak. 125 watt hızlı şarj desteğiyle gelen telefon bu alanda dünyanın en hızlısı olacak. Daha önceki raporlara göre RealmeGT’nin 125 watt hızlı şarj teknolojisi, % 98 dönüşüm oranına sahip paralel üç şarj pompası çözümünü kullanıyor. 4.000 mAh pil için yapılan testlerde pilin tamamı 20 dakikada, %41’lik dilimi ise sadece 5 dakikada gerçekleşiyor. Önümüzdeki günlerde daha fazla ayrıntıyla karşımıza çıkacak telefonun mart ayı içerisinde resmileşmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu