Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Ekran Konusunda Samsung’a Rest Çekti!

Katlanabilir telefon ekranları alanında büyük başarı elde eden Samsung’a büyük şok. Huawei ekran konusunda Samsung’u tercih etmeyecek.

2019 yılında başlayan tutmaz denilen katlanabilir telefonlar 2020 yılında yükselişe geçmişti. Pandemiye rağmen yok satan katlanabilir telefon furyasında önenli başarı elde eden Huawei, şimdi en büyük rakibine rest çekiyor. Huawei ekran konusunda katlanabilir telefonlarında Samsung’u tercih etmeyecek gibi görünüyor.

Daha önce Huawei’nin Mate X2 akıllı telefon için Samsung’un katlanabilir ekranını kullandığı bildirilmişti. Ancak daha sonra şirketin Samsung tarafından değil sadece BOE tarafından üretilen katlanabilir paneller kullandığı ortaya çıktı. Şimdi yeni bir rapor, Huawei’nin neden Samsung’tan katlanabilir paneller satın almadığını ve BOE ile tek başına gitmeyi seçtiğini açıklıyor.

Edinilen bilgiye göre, Huawei ve Samsung Display, katlanabilir panel tedarik anlaşması geçen yılın Ekim ayında sona ermişti. Ancak yeniden değerlendirmeden sonra Huawei, Samsung ile çalışmamaya karar verdi ve tamamen Çinli üretici olan BOE’yi tercih edeceğini açıkladı.

Bazı Koreli analistler, Huawei‘den gelen bu hamlenin, amiral gemisinde ekran panelleri gibi önemli bileşenlerin tedarik zincirinin neden olduğu potansiyel aksaklıkları önlemek için alındığına inanıyor. Bu nedenle, denizaşırı bir ekran üreticisi yerine evde yetiştirilen çözümlere gitmek daha iyi. Yerli ve milli diyen Huawei muhtemelen yeni amiral gemisi modellerinde de BOE imzalı ekran kullanacak.

Huawei Ekran

Huawei’nin bu kararı oldukça mantıklı görünüyor. Amerika’nın Samsung’u da yanına çekip çekmeyeceği bilinmiyor. Eğer Samsung da Huawei’ye sırt dönerse bu sefer adamlar ekrandan da olacak. Apple‘ın standartlarımızı karşılamıyor dediği BOE bakalım kendi ülkesinin firması olan Huawei’ye nasıl kalitede ekranlar üretecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu