Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AnTuTu Uygulaması Google Play Store’dan Niçin Silindi? İşte Cevabı…

Akıllı telefon almak için birçok kişinin sonuçlarına önem verdiği AnTuTu Google Play Store’dan silindi.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta içinde Google, AnTuTu sentetk benchmark platformunun tüm uygulamalarını Play Store’dan sildi. Buna AnTuTu 3D Bench, AnTuTu Benchmark ve AITUTU Benchmark (yapay zeka performansının değerlendirilmesi için ugulama da dahildir. Bunun nedeninin muhtemelen Cheetah Mobil tarafından tekrarlanan politika ihlalleri olduğu tahmin ediliyordu ve bu konuda Antutu bir açıklama yaparak konuya netlik kazandırdı.

AnTuTu
AnTuTu

AnTuTu’nun Global Pazarlama Müdürü Amelie Liu’nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

Ekip, 7 Mart’ta  Antutu’nun Google’dan Cheetah Mobile’ın ilgili yayıncı hesaplarından biri olduğunu bildiren bir bildirim e-postası aldı, tüm Antutu uygulamaları Play Store’dan kaldırıldı. Ama aslında, bu konuda bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu düşünüyoruz. Antutu Cheetah Mobile’ın ilgili hesabı değildir.

Antutu, Cheetah Mobile’dan önce bile 2011 yılında kuruldu ve en eski Google Play geliştiricilerinden biridir. Cheetah Mobile 2014 yılında bize yatırım yaptı ve o zamandan beri hissedarlarımızdan biri oldu. Bununla birlikte, yine de kendi bağımsız Google Play hesabımızın yanı sıra, şirketin önemli miktarda hisse ve Bağımsız işletmesini de saklıyoruz. Cheetah Mobile hiçbir zaman Google Play hesabımıza dokunmadı ve AnTuTu, Cheetah Mobile’ın yazılımının tanıtımını yapmadı.
Google’ın yanlış değerlendirmesinin nedeninin, Cheetah Mobile’dan yasal hizmetleri satın aldığımız ve kullandığımız olduğuna inanıyoruz, bu nedenle gizlilik politikası bağlantımız cmcm.com adresini kullandı. Yasal tedarikçisi değiştirmek de dahil olmak üzere üzerinde çalıştığımız şey budur.

Google’ın Antutu’nun hesabını dikkatle inceleyebileceğini ve son olarak bu yanlış anlamayı en kısa sürede çözebileceğini umuyoruz.

Antutu PlayStore marketine geri gelecek mi?

Bu açıklamalar sonrasında en merak edilen şeylerden birisi ise uygulamanın geri gelip gelmeyeceği yönünde. Bizim anladığımız kadarıyla bu programın mevcut durumda geri gelmesi mümkün görünmüyor. Bakalım neler olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu