Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Umidigi A9 dünyanın ilk kızılötesi termometreye sahip telefonu tanıtıldı

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi dünyanın ilk kızılötesi termometreye sahip telefonunu tanıttı. Umidigi A9 teknik özellikleri yazımızın devamında.

2012 yılının Şubat ayında kurulan ve ilk telefonunu aynı yılın Temmuz ayında piyasaya süren Çin merkezli akıllı telefon üreticisi yeni telefonlarını piyasaya sürmeye devam ediyor. Firmanın ilk akıllı telefonu UMi X 1 modeliydi. Firma kızılötesi termometreye sahip dünyanın ilk akıllı telefonu Umidigi A9 modelini tanıttı.

Umidigi A9 akıllı telefon teknik özellikleri ve fiyatı

Telefon 6.53 inç ekrana sahip ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğe ve 20: 9 en boy oranını destekliyor. Telefonda MediaTek Helio G25 SoC yonga seti bulunuyor. Ayrıca 3GB LPDDR4X RAM ve 64GB dahili depolama alanına sahip. Telefonun ön kısmında 8 megapiksel kamera yer alıyor. Arka kısımda ise üçlü kamera dizilimi yer alıyor; ana kamera 13, 8 ve 2 megapiksel görüntü sensörlerine sahip. Telefon 5150 mAh kapasitesine sahip ve 10 watt USB-C şarjı destekliyor. Telefonun en önemli özelliği kızılötesi termometreye sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olması. Bu sayede vücut ısısı kontrol edilebiliyor.

Umidigi A9
Umidigi A9

Android 11 işletim sistemi yüklü olarak gelecek telefon küresel versiyonu 1 Ocak 2021 tarihinde satışa sunulacak. Firma tarafından telefonun satış fiyatı 100 dolar olarak açıklandı. Telefon orta seviye kullanıcılar için oldukça ideal özelliklere sahip. Kızılötesi termometreye sahip olması önemli bir avantaj. Pil kapasitesi ile normal kullanımda iki gün kullanım imkanı sunacağı tahmin ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu