Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 İşlemcisi Nasıl Olacak? İşte Son Detaylar!

Merakla beklenen iPhone 14 işlemcisi hakkında bugün ilk bilgi geldi. Apple A15 yonga setinin güncellenmiş sürümü bizleri karşılayacak.

Apple’ın Eylül ayında iPhone 14 serisini ve Apple Watch Series 8 modellerini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yıl dört farklı iPhone modeli tanıtacak olan Apple, Pro ile ana seri arasındaki farkı iyice açacak. Apple A15 yonga seti yine bu yıl kullanılacak gibi görünüyor. iPhone 14 işlemcisi hakkında bugün beklenen haberler geldi.

En son verilere göre, yeni Apple A15 yonga seti selefinden daha yüksek hızlara sahip olacak. Apple’a yakınlığı ile bilinen Ming-Chi Kuo, daha düşük modellerin A15’i veya modifikasyonunu kullanabileceğini ve bunun mevcut modellere kıyasla güçte bir artış olduğunu söyledi. Bunun basit bir hız aşırtma mı yoksa yonga seti düzeninde bir değişiklik mi olacağı henüz belli değil.

Performanstaki artış, 4 GB yerine büyük miktarda olan 6 GB RAM ile de yaşanması mümkün görünüyor. Bu muhtemelen grafik alt sistemini de etkileyecektir. Ayrıca iPhone 14’ün baz modelleri, güç tüketimini azaltırken daha yüksek hızlar sağlayacak yeni modemler ile gelebilir.

iPhone 14 Lensleri

Apple’ın ne yapacağını kestirmek şimdilik güç. Cupertinolu teknoloji devinin performans konusunda iPhone 13 serisinden geri kalmayacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Fiyat konusunda Apple bu yıl 100 ila 150 dolar arasında bir zam yapacak gibi görünüyor. Pro serisi bu zamlardan sonra 1100 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. Türkiye fiyatlarını tahmin etmek bile istemiyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu