GenelSosyal MedyaTeknoloji

Instagram Hikayeleri için dikkat çeken yenilikler geldi

Meta, popüler sosyal medya platformu Instagram için Hikayeleri kapsayan bir dizi yeni özellik güncellemesini duyurdu.

Sosyal medyanın izdiham gibi kullanıldığı bu dönemlerde Instagram, her getirdiği yenilikle öne çıkıyor. TikTok ile kıyasıya rekabet içerisinde olan sosyal medya devi, sık sık güncellemeler yapıyor ve platformu daha keyifli hale getirmeyi amaçlıyor.

Bilmeyenler için söyleyelim, Instagram Hikayeler, Reels ile beraber kullanıcıların en çok zaman geçirdiği alanlardan biri. Dolayısıyla Meta da bu alanda bir güncelleme yaparak Hikayeler’i biraz daha geliştirip yeni özellikler ekledi.

Hikayeler, yeni özelliklerle güncellendi

Instgram Hikayeler için getirilen dikkat çeken yeniliklerden biri Reveal. Bu, izleyicilerin gönderleriyi görebilmesi için DM atmayı zorunlu kılıyor. Yani bir arkadaşınız hikaye atıyorsa ve bu hikaye bulanıksa, ona mesaj göndererek hikayenin tamamını görebilirsiniz.

Hikayelere gelen bir başka özellik ise Çerçeveveler. Bu değişiklik ise, gri başlayan görüntülerin üzerine Polarid bir kaplama getiriyor. Kullanıcılar telefonlarını salladıklarında ise Polarid resimlerle yapılan fotoğraf beliriyor. Oldukça eğlenceli gibi görünen bu yenilik, uygulamayı biraz daha kullanışlı hale getiriyor.

Yukarıdakilere ek olarak Instagram Sen de ekle işlevini müzikler için de getiriyor. Yours Music adı verilen bu özellik sayesinde favori şarkınızı ortak olarak paylaşabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Kaynak
The Verge

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu