Akıllı SaatAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

One UI Watch 4.5 Yepyeni Özellikler ile Geliyor

Samsung, akıllı saatlerini daha da akıllandırıyor. One UI Watch 4.5 güncellemesi Galaxy Watch serisine yeni özellikler ekleyecek.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, One UI Watch 4.5 güncellemesini Galaxy Watch4 ve Watch4 Classic’e sunmak için gün saymaya başladı. Google Wear OS 3.5’e dayanan bu arayüz güncellemesi Galaxy Watch modellerine bir dizi yenilik ekleyecek. Samsung, akıllı saatlerini daha da akıllandıracak diyebiliriz.

Yeni güncelleme, saatlerin iletişim yeteneklerini geliştirecek. Daha önce bildiğiniz gibi yazma ve ses girişi için Gboard kurulumu yapılabiliyordu. Şimdi ise Samsung kendisi yeni bir klavye hazırladı. Bu klavye kaydırarak giriş, el yazısı tanıma ve ses dikte etmeyi destekleyecek. Kullanıcılar, giriş yöntemleri arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilecekler.

Buna ek olarak Galaxy Watch’unuz çift SIM’li bir Galaxy telefonla eşleştirilmişse, saatten arama yaparken hangi SIM’in kullanılacağını seçebileceksiniz. Bu oldukça mantıklı ve bir o kadar da geç kalınmış bir özellik oldu diyebiliriz. One UI Watch 4.5, yeni erişilebilirlik özellikleri de ekleyecek.

Belirli renkleri ayırt etmekte zorlanan kullanıcılar, ekran tonunu ayarlayabilecek ve kontrastı artırabilecek. Ek olarak, saydamlığı ve bulanıklaştırma efektlerini azaltabilecek ve animasyonları kaldırabilecekler. Saate bağlı bir Bluetooth kulaklığınız varsa, tek kulağınızla işitme sorunu yaşamanız durumunda sol/sağ ses dengesini ayarlayabileceksiniz.

Yeni yazılım aynı zamanda işleri yavaşlatmanıza da izin veriyor. Örneğin, dokunma süresini ayarlamak için bir ayar ve tekrarlanan dokunuşları yok saymak için bir seçenek var. Erişilebilirlik seçeneklerinin tümü uygun bir menü aracılığıyla sunulacak. Ana Ekran düğmesi, en sık kullandığınız özellikleri çift dokunma veya uzun dokunma ile başlatacak şekilde ayarlanabilecek.

Samsung ayrıca kişiselleştirme özelliklerini de geliştiriyor. Yeni Favoriler listesi, kolay erişim için en iyi saat kadranlarını eklemenize izin veriyor. Aynı saat kadranını yalnızca farklı bir tema ve farklı bir dizi komplikasyonla birden çok kez ekleyebileceksiniz. Bu güncellemenin Ağustos ayında OTA üzerinden sunulması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu