Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S21 Gizlilik Konusunda Önemli Bir Adım Attı

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S21, gizlilik konusunda büyük bir adım attı. Fotoğraf paylaşmak Galaxy S21’de artık daha güvenli olacak.

Güney Koreli Samsung, geçtiğimiz hafta merakla beklelen Galaxy S21 ailesi ile karşımıza çıkmıştı. Sunduğu özellikler ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran S21 ailesinin gizli kalan özellikleri de yavaş yavaş belli olamaya başladı. Görünüşe göre Samsung gizlilik konusunda bu yıl çok büyük adımlar atacak.

Samsung‘un yeni amiral gemisinde kullanıcıların yakındaki veya internetteki diğer insanlarla görüntüleri paylaşmasını daha güvenli hale geliyor. S21 kullanıcıları, diğer kişilerle paylaşmadan önce fotoğraflarından GPS konum verilerini tek bir dokunuşla kaldırmayı seçebilecek. Fotoğraflarını paylaşırken tek yapmaları gereken, “Konum verilerini kaldır” seçeneğini seçmek ve ardından tercih ettikleri paylaşım hizmetini seçmek olacak.

Galaxy S21 ile GPS verisi EXIF’ten silinebilecek

Bu işlem sonrasında konum bilgileri görüntünün EXIF ​​verilerinden çıkarılıyor. Kullanıcılar, Play Store’daki sayısız üçüncü taraf uygulamasını kullanarak konum verilerini fotoğraflardan kaldırabilse de, bu özelliğin yerleşik olması, çok daha fazla kullanıcı için erişilebilir olmasını sağlayacaktır.

Samsung Özel Paylaşımı Yeni telefonlar ayrıca birkaç yeni güvenlik özelliği ile birlikte geliyor. S21 kullanıcıları; fotoğraflarını, videolarını, belgelerini ve diğer dosyalarını kimlerin görebileceği ve bu dosyalara ne kadar süreyle erişebilecekleri konusunda daha fazla kontrole sahip olmak istiyorlarsa Özel Paylaşım özelliğini de kullanabiliyor.

Galaxy S21

Samsung görünüşe göre 2020 yılında güvenlik ve gizlilik konusunda önemli hamleler yapmaya devam edecek. Bakalım ilerleyen günlerde bu özellik diğer Galaxy modellerine de güncelleme ile gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu