Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Xiaomi 4K Ekranlı Telefonuyla Sony’ye Meydan Okuyor

Xiaomi 4K OLED ekrana sahip yeni bir telefon geliştiriyor. Çinli şirket böylelikle ilk kez bir telefonda 4K panel kullanacak.

Yakın zamanda tasarımıyla göz dolduran Xiaomi Civi modelini duyuran Xiaomi’nin ürün hattında ilk kez 4K ekranlı bir telefon dahil etmeye hazırlanıyor. Sözünü ettiğimiz telefon Çin’de TENAA belgelendirme sertifikası tarafından onaylandı. Burada bazı özellikleri netlik kazanan telefonun ilk görüntülerine de aynı zamanda bakış atıyoruz.

Xiaomi Civi’ye benzer bir tasarıma sahip olan telefon, kamera yapısı itibariyle Civi modelinden farksız görünüyor. Dolayısıyla bu telefonun Xiaomi Civi Pro ismiyle çıkış yapması yüksek ihtimal.

OLED ultra ince 4K çözünürlüğe (3840 x 2160 piksel) sahip olan Xiaomi telefon, marka adına bir ilki gerçekleştirecek. 4K ekranlı ilk telefon Sony Xperia Z5 Premium olurken, bu denli yüksek çözünürlüklü ekranlar Sony dışında neredeyse diğer üreticiler tarafından benimsenmedi. Hatta bazı üreticiler amiral gemisi telefonlarında bile Full HD+ çözünürlüğü yeterli görüyor. Öte yandan 4K ekranın 120Hz ile buluşması haliyle daha fazla pil tüketimi anlamına geliyor.

Markanın 2K ekrana sahip ilk telefonu Xiaomi Mi 11 olurken, sadece bir yıl sonra 4K ekrana sahip bir telefon görmek Çinli şirketin bu alanda ne kadar agresif olacağının göstergesi.

166 gramlığı ağırlığıyla oldukça hafif bir telefon olan 4K ekrana sahip Xiaomi telefon, bellek tarafında 8GB, 12GB, 16GB, 6GB RAM ve 64GB, 128GB, 256GB, 512GB depolama ile fazla çeşitlilik sunacak. Android 11 sürümüyle kutudan çıkacak telefonun ana kamerası ise 64 megapiksel çözünürlüğünde görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu