Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Apple TapTic Engine Nasıl Çalışıyor

Akıllı telefon pazarında son yıllarda fiziki olarak tuşa basma kullanım şekli sadece Apple ve Samsung tarafından kullanılan bir donanım olarak kaldı. HTC ve Huawei uzun süredir basma hissiyatı olmayan home butonu kullanırken LG‘de G5 ile birlikte buna geçiş yaptı. Kısacası bu markaların son model telefonlarını kullanırken parmak izi okuma sensörüne sadece parmağınızı dokundurmanız yetiyordu. Apple ise iPhone 7 ile birlikte Apple TapTic Engine Motoru adı verilen bir donanıma geçiş yaptı ve basma şeklini ortadan kaldırarak basma şiddetine göre farklı özellikler sunabilen bir yapıya geçiş yaptı.

Apple TapTic Engine
Apple TapTic Engine

Bu donanımın aynısını Google’da yeni telefonu Pixel‘de kullanmaya başladı. Google bu donanımı sadece bildirim için kullanıyor ve farklı özelliklere sahip değil ve aşağıda yayınlanan X-Ray ışınları altında yapılan karşılaştırma testi her iki donanımında farklı bir şekilde çalıştığını ortaya koyuyor. Oldukça ilginç olan bu videoya baktığımızda Google‘ın kullandığı TipTac Engine Motoru‘nun çok daha iyi çalıştığını görebiliyoruz. Yazılım tarafındaysa Apple rakibine göre yine daha başarılı.

Bu donanımın önümüzdeki dönemde çok daha farklı amaçlar için kullanılabileceği dile getirilirken Apple‘ın bu kullandığı donanım ile mi yoksa Google‘ın kullandığı tasarımı mı kullanacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz. Apple‘ın MacBook‘larda kullandığı bu ilginç ama bir o kadar da harika donanımın farklı ürünlerle çalışıp çalışmayacağı şimdilik tam bir muamma.

Google Pixel Su Geçirmezlik Testi

Google Pixel Su Geçirmezlik Testi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu