Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Google Yaşlı Akrabalarınızın Yeni Bir Telefon Almalarını İstiyor

Google Android işletim sistemiyle çalışan bazı telefonlarda Google uygulama ve servis desteğini sonlandırıyor. Peki bunlar hangileri?

Google Android işletim sisteminin eski sürümlerini kullanan milyonlarca akıllı telefonda Gmail, YouTube, Google Haritalar ve diğer bazı uygulamalar için desteğini sonlandırıyor. Şirket, bu hesapların güvenliğini korumanın bir parçası olarak Android 2.3.7 Gingerbread veya daha eski sürüme sahip cihazlarda Google ve ürün hizmetlerinde artık oturum açamayacaklarını belirtti. Kullanıcıların uygulamalara erişmeye devam edebilmeleri için akıllı telefon ya da tabletlerinde en az Android 3.0 sürümünün yüklü olması gerekiyor.

Google cephesinden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

Kullanıcılarımızı güvende tutmaya yönelik çabalarımızın bir parçası olarak, 27 Eylül 2021’den itibaren Android 2.3.7 veya daha eski sürümleri çalıştıran Android cihazlarda oturum açılmasına izin verilmeyecektir. Cihazınızda 27 Eylül’den sonra oturum açarsanız, Gmail, YouTube ve Haritalar gibi Google ürünlerini ve hizmetlerini kullanmaya çalıştığınızda kullanıcı adı veya şifre hatası alırsınız.

Google yenilerini yayınlamaya devam ettikçe, işletim sisteminin eski sürümleri içicin desteği düzenli olarak sonlandırıyor. Android işletim sisteminin eski sürümleri sahip cihazlar, hatalara ve bilgisayar korsanlarına karşı daha savunmasızdır. Hatırlatmak Google daha önce temassız ödeme hizmeti desteğini Android 2.3 çalıştıran tüm cihazlarda askıya aldı.

Android 2.3.7 Gingerbread sürümü Eylül 2011 yılında piyasaya sürüldü. O dönemde kalma bir telefonu kullanan yaşlı bir akrabanız varsa bu durumda telefonunu yenilemeniz gerekecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu