Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 8 pili Apple’ın canını sıkabilir

iPhone 8 pili şişmeye devam ediyor ve Apple’ın için can sıkıcı bir hale dönüşmek üzere. Daha önce Kanada, Yunanistan, Japonya ve Tayvan’da iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde ortaya çıkan pil şişme vakası son olarak Çin’de yaşandı ve devlet destekli ThePaper.cn iternet sitesinde gündem konusu oldu. İddiaya göre Liu adlı bir kullanıcı JD.com sitesinden satın aldığı iPhone 8 Plus kutusundan pili şişmiş bir şekilde çıktı. Kullanıcı telefonunu hiçbir şekilde şarj etmediğini ve şişen pili nedeniyle iade ettiğini ifade ediyor.

iPhone 8 pili şişmeye devam ediyor

Daha önceki vakaları hatırlayacak olursak; kimi kullanıcılar da telefonun kutudan pili şişmiş bir şekilde çıktığını, kimisi ise telefonun orijinal adaptörü ile şarj ederken pilinin şişmeye başladığını rapor etmişti.

ATL (Amperex Technology Limited) firması tarafından üretilen iPhone 8 ve iPhone 8 Plus pilleri şişme sonrası telefonların ekranını dışarı doğru itiyor. Söz konusu durumu henüz Galaxy Note 7 vakasıyla eşdeğer tutmak elbette doğru olmaz, zira henüz herhangi bir patlama hadisesi yaşanmış değil.

Reuters’a konuşan bir Apple yetkilisi şirketin konuyla ilgilendiğini bildirirken, daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. Ancak ortada apaçık bir durum var ki; iPhone 8 ve 8 Plus satışları pek de Apple’ın istediği gibi gitmiyor. Kullanıcıların büyük bölümü iPhone X modelini bekliyor ve onuncu yıla özel geliştirilen telefonda ciddi üretim sıkıntıları yaşanıyor. Son olarak; yeni iPhone’lar piyasaya çıktığından beri Apple hisselerinde düşüş yaşanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu