AndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriOnePlus

OnePlus Güncelleme Desteğinde Android’de Liderliği Alıyor

OnePlus üst segment telefonlarında beş yıla kadar güncelleme desteği sunacağını açıkladı. Bu süre zarfında dört büyük Android güncellemesi yayınlanacak.

Android kullanıcılarının genellikle yazılım güncellemelerinin sıklığından memnun değil. Bu pazarda uzun yıllar boyunca sadece iki yıl süresince yazılım güncellemeleri dağıtıldı. Neyse ki son yıllarda oluşan tepkiler ve Apple’ın uzun yıllar süren güncelleme desteği, Android üreticilerinin güncelleme yol haritasında değişiklikler yapmalarına neden oldu. Bunu başlatan Samsung olurken, OnePlus’ın açıkladığı yeni yol haritası ile bir kez daha 5 yıllık güncelleme desteği vaadinde bulunuldu. Samsung ve OnePlus beş yıllık güncelleme desteğiyle şu an Android ekosisteminin tepesinde yer alıyor.

OnePlus’ın Çin’de gerçekleştirdiği etkinlikte OnePlus 11 için beş yıl destek onaylandı. Bunun ilk dört yılında büyük Android güncellemeleri sunulacak. Son yıl güvenlik odaklı yama desteği sağlanacak. Şirket ayrıca OnePlus Ace 2 ve OnePlus Ace 2V modelleri için de güncelleme desteğinin dört yıl olacağını belirtti. Yine bu modeller için de üç büyük Android ve bir yıl güvenlik güncelleme desteği sunulacak.

OnePlus yaptığı bu açıklamalarla kullanıcıların uzun bir süre kendi telefonlarını kullanabileceklerinin vaadinde bulundu diyebiliriz. OnePlus Çin Başkanı Li Jie, destekleri ve takdirleri için kullanıcılara şükranlarını dile getirirken, uzun süreli güncelleme desteği için100 milyon yuan’dan (yaklaşık 14.5 milyon $) bir yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Halihazırda Samsung da, Galaxy S ve Galaxy Z serisi modelleri için beş yıllk güncelleme desteği sunuyor. Üst segment Galaxy A serisi modellere ise güncelleme desteği dört yıl olacak açıklandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu