Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Exynos 2200 Yalan Oldu! Samsung Resmi Olarak Açıkladı!

Samsung’un Exynos 2200 yonga setini 19 Kasım’da tanıtması bekleniyordu. Ancak bu yonga seti resmi olarak yalan oldu diyebiliriz.

Samsung Exynos bir kaç gün önce Instagram gönderisiyle 19 Kasım’da ‘Her şey değişiyor’ ifadesini kullanmış ve herkesi heyecanlandırmayı başarmıştı. 19 Kasım’daki bu etkinlikte Galaxy S22’nin yonga seti olacak olan Exynos 2200 SoC’un tanıtılması bekleniyordu. Ancak Samsung bunu bugün resmi olarak yalanladı diyebiliriz.

Samsung’un Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamalar yine de açık bir kapı bırakıyor. Ancak son gelen söylentiler bu yonga setinin iptal edileceği yönündeydi. Yani Exynos 2200’ü bu yıl görmek isteyenler biraz hüsrana uğrayabilir. Samsung Semiconductor’ın Twitter hesabında, insanlardan yarı iletkenlerin katkılarıyla ilgili bir düşünce deneyine katılmalarını isteyen bir ileti dizisi yayınladı.

Bu ileti dizisine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Örnek olarak dün söylediklerimizden devam ederek şu düşünce deneyini deneyelim: Ya yarı iletkenlerin olmadığı bir dünyada yaşasaydık? Aklımıza gelen anlık etkilerden bazıları, örneğin uçuş rezervasyonu yapmak gibi daha büyük ölçekte olabilir. Yolcular, rotalar gibi depolanmadan ve bugün olduğu gibi zahmetsizce hareket ettirilmeden, seyahat neye benzerdi? Ayrıca, ortalama bir insan, gezinmek için AI’nın yardımı olmadan New York City’de -veya herhangi bir büyük metropolde yolunu nasıl bulabilir?

Yapay zeka hayatımızdan çıkarılsaydı, pratikte hafife aldığımız tüm kolaylıklarla nasıl başa çıkardık? Takvim planlaması veya e-postaları okumak gibi mi? Her e-postanın bir toplantı olduğu günü hayal edin. Veri olmaması, yapay zeka asistanı olmaması anlamına gelir. Bu, tüm düşünmeyi kendi başımıza yapmaya geri dönmek anlamına mı geliyor?

İşlerimizi nasıl yürütür ve ölçeklendiririz? Chatbotlar da olmayacaktı. Her basit müşteri sorgusunu şahsen çözmenin ne kadar zaman alacağını hayal edin. Modern işletmeler, yardımlı müşteri hizmetleri olmadan bir ortamda hayatta kalabilir mi?

İşleri biraz daha ileri götürürsek, gezegenin geleceğinin de tehlikede olduğunu söylemek abartı olmaz. Örneğin doğal afetleri nasıl ölçebilir ve tahmin edebiliriz? Hatta iklim değişikliği ile mücadeleyi destekleyecek bilimsel veriler elde edebilecek miyiz? Bu bir domino etkisi, ancak yarı iletkenlerin her şeyi nasıl değiştirdiğini gerçekten gösteriyor.

Exynos 2200

Samsung’un şimdilik 19 Kasım’daki etkinliğinde neleri tanıtacağını kestirmek güç. Bir iddiaya göre bu etkinlikte Exynos 1080’in halefi olarak Exynos 1250 / 1200 / 1280 yonga setleri de tanıtılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu