Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

5G Akıllı Telefon Satışları Patladı! Apple Başı Çekti! Biz Demiştik

Geçtiğimiz günler de akıllı telefon satışlarının artacağından söz etmiştik. Dediğimiz oldu ve fiyatlar arttı. Apple lider oldu.

Akıllı telefon pazarına olan ilgi her geçen gün artmaya devam ederken birbirinden farklı amiral gemileri de karşımıza çıkmaya devam ediyor. Çinli Vivo Türkiye fabrikasında üretime start vermeye hazırlanırken bir diğer Çinli akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi ise ilk katlanabilir telefon modeli olan Mi Mix Fold modelini kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. 2021’in ilk çeyreğinde 346 milyon akıllı telefon tüm dünya da piyasaya çıkış yaparken akıllı telefon pazarı da bu yıl yüzde 25 büyüyerek ciddi bir yapıya büründü. Diğer bir yandan akıllı telefon pazarında da rekabet hat safhaya çıktı ve şirketler yepyeni gelişmeler ile birbirlerinin dikkatini de çekmeye devam ediyor. Öte yandan 5G akıllı telefon satışları da artmaya başladı. Apple lider oldu. Buyurun detaylara birlikte bakalım.

Geçtiğimiz günler de yaptığımız pek çok haber de TeknoBurada ekibi olarak 5G akıllı telefon satışlarının artacağından bahsetmiş ve telefon alma fikri olan okuyucularımıza bir kaç öneri de bulunmuştuk. Beklenen oldu ve satışlar tavan yapmaya başladı. Bugün araştırma şirketi olan Strategy Analytics’e göre Samsung artık bir numaralı 5G akıllı telefon üreticisi değil. En yakın rakibini 5G telefon teknolojisi ile adeta tokatlayan Apple, Çin gibi ülkeler de 5G akıllı telefonları ile Samsung’un satışlarını geçti. iPhone 12 serisi sayesinde başarı yakalayan şirket bu alanda birinci oldu.

Apple
Apple

5G’nin Kralı Apple Oldu

Strategy Analytics’e göre bu yılın ilk çeyreğinde 5G destekli 40.4 milyon iPhone akıllı telefon modeli satıldı. Bu satış akıllı telefon pazarının neredeyse üçte birini oluşturdu. Şaşırtıcı bir şekilde Çinli üretici OPPO 21.5 milyon 5G akıllı telefon ve yüzde 16.1’lik pazar payı ile ikinci olurken, OPPO’yu 19.4 milyon akıllı telefon ile Vivo takip etti. 5G akıllı telefon sektöründe Apple lider oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu