Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 13 Pro Ekran Tarafında Bir İlki Gerçekleştirecek

Xiaomi 13 serisi gündemdeki yerini almaya başladı. Yeni bir rapora göre Xiaomi 13 Pro, Samsung üretimi E6 AMOLED ekranla gelecek.

2023 yılının amiral gemisi telefonlarını kasım ayından itibaren görmeye başlayacağız. Qualcomm’un kasım ayı içerisinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini duyurmasıyla birlikte telefon duyuruları başlayacak. Motorola ve Xiaomi, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili ilk telefonu duyurmak için yine tatlı bir rekabet içerisinde olacak. Bu rekabeti geçen yılın sonunda Motorola’nın kazandığını hatırlatalım. Peki xiaomi cephesinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili ilk telefonlar hangileri olacak. Tabii ki Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro.

Xiaomi 13 Pro Özel Bir Ekrana Sahip Olacak

Yıl sonu yaklaşırken bu ikiliye haberlerimizde daha sık yer vermeyece başlayacağız. Xiaomi 13 cephesinde yavaş yavaş sular ısınırken, telefonlarda yer alacak ekranların detayları belli oldu. Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Xiaomi 13 Pro’da 2K çözünürlüğünde ve kavisli bir yapıya sahip Samsung üretimi AMOLED E6 panel kullanılacak. 120Hz tarama hızına sahip bu ekran ilk kez Xiaomi 13 serisinde kullanılacak. Xiaomi 13 Pro’daki ekranın ayrıca dört bir yandan kavisli olması bekleniyor.

Xiaomi 12S Pro

Xiaomi 13 ise öncülüğünden farklı olarak düz bir yapıda olacak. 6.36 inçlik ekran, Xiaomi 12’ye kıyasla biraz büyüyecek. Fakat Full HD+ ya da 1.5K çözünürlüğünde ekran bu defa düz bir yapıyla karşımıza çıkacak. Ekran tabii ki 120Hz tarama hızında çalışacak. Öte yandan şirket Xiaomi 13 serisinde ön kameraları bir kez daha ekran üzerinde merkeze konumlandıracak.

Xiaomi 12S Ultra DxOMark Puanı Belli Oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu