AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerXiaomi

Xiaomi DSLR Kamera Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Xiaomi’nin yeni amiral gemileri bir başka olacak. Çinli dev Xiaomi DSLR kamera sistemi üzerinde çalışmalarına başladı.

Leica ile anlaşan Xiaomi’den ataklar gelmeye tam gaz devam ediyor. Çinli teknoloji devi Xiaomi DSLR kamera sistemi üzerinde çalışıyor. Yakın zamanda ortaya çıkan bir patent, Xiaomi’nin şu anda akıllı telefonları için DSLR benzeri bir kamera yakınlaştırma sistemi üzerinde çok çalıştığını gösteriyor. Başka bir deyişle, Xiaomi telefonların kamerası için heyecan verici bir şey hazırlıyor.

Sızıntıları ile ünlü Digital Chat Station’ın ortaya çıkardığı bu bilgi şimdilik patent aşamasında. Yani bu teknoloji için bir süre daha beklememiz gerekebilir. Mevcut teknolojilerde kullanıcıların lensleri değiştirirken belirli bir odak uzaklığına ulaşmak için dijital olarak yakınlaştırmaları gerekir. Bu, iyi fotoğraflar çekmenizi sağlar. Ancak, lensler arasında geçiş yaparken video kaydetmek kekemeliklere veya keskin olmayan görüntülere neden oluyor.

Samsung değişken odak uzaklığına sahip kameralara sahip Galaxy S4 Zoom ve K Zoom’u piyasaya sürmüş ancak başarısız olmuştu. O zaman koşullar bu kadar iyi değildi.

Xiaomi’nin kamera patenti, değişken odak uzaklığına sahip daha büyük bir tek kamera sensörünün varlığını doğruluyor. Yani arkada telefoto veya ultra geniş kamera olmayacak. Tek kamera ile her şeyi halledecek olan Xiaomi, Leica’dan da bu teknoloji için güç alacak. İlerleyen yıllarda telefonların kameralarında büyük bir sıçrama göreceğiz gibi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu