Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13 Ultra ve iPhone 14 Pro Max: Kamera Karşılaştırması

Xiaomi 13 Ultra ve iPhone 14 Pro Max kamera rekabetinde. En çok merak edilen kıyaslamalardan birinde bakalım kazanan kim oldu.

YouTube kanalı ben’s gadget reviewsXiaomi 13 Ultra‘yı aktif olarak test etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Çin’de satışa sunulan ve büyük bir ilgi ile karşılaşan telefon iPhone 14 Pro Max ile kıyaslandı. Xiaomi 13 Ultra ve iPhone 14 Pro Max kamera kıyaslamasının detaylarına göz atalım.

Öncelikle her iki telefonun kamera birimleri kağıt üzerinde kıyaslandığında arada bir uçurum göze çarpıyor. Fakat gerçek kullanıma geldiğinde farkın o kadar da olmadığı görülüyor.

Xiaomi 13 Ultra’da her biri 50 megapiksel çözünürlüğünde dört kamera bulunuyor. Ana kamerada 1 inç sensör büyüklüğünde ve f / 1.8’den f / 4.0’a kadar değişken diyafram açıklığı sunan Sony IMX989 yer alıyor. Telefoda ayrıca ultra geniş açılı, telefoto ve periskop kameralar kullanılıyor. Bunların hepsinde Sony IMX858 sensör tercih edildi. iPhone 14 Pro Max’te ise 48 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 12 megapiksel telefoto kameralar kullanılıyor.

Blogger, çok daha küçük sensöre rağmen iPhone 14 Pro Max’in ana kameradan gelen doğal bokeh açısından neredeyse Xiaomi 13 Ultra kadar iyi olmasına şaşırdı. Çekimlerin genel kalitesine gelince, Çinli amiral gemisi detay açısından önde. Geceleri Xiaomi 13 Ultra, her zaman uygun olmayabilecek daha parlak fotoğraflar çekmekte. Ayrıca bazen doğru odaklanmıyor ve bunu iPhone 14 Pro Max kadar hızlı yapmıyor. Blogger özellikle stabilizasyon açısından Xiaomi 13 Ultra’nın gece video kalitesini daha çok beğendi.

Xiaomi 13 Ultra’daki ultra geniş açılı kamera, özellikle ayrıntı veya düşük ışıkta çekim söz konusu olduğunda, iPhone 14 Pro Max’in çok ötesinde. 3x yakınlaştırmada, her iki akıllı telefondaki fotoğraflar benzer görünebilir, ancak yaklaştığınızda, Xiaomi 13 Ultra’daki ayrıntı fark edilir şekilde daha yüksektir. Daha da yakınlaştırarak çekim yaparsanız Xiaomi’nin zaferi daha belirgin hale geliyor.

Ön kamera söz konusu olduğunda ise iPhone 14 Pro Max daha başarılı görünüyor. Zira telefon 4K video kaydedebiliyor. Xiaomi 13 Ultra’da ise 1080p video kaydı yapılabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu