AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Küresel Çip Krizi Hakkında Nihayet İyi Haberler Gelmeye Başladı!

Küresel çip krizi bütün sektörleri kuşatırken, AMD CEO’su Lisa Su kriz için iyi haberler verdi. İşte son gelişmeler ve detayları.

Kaliforniya Beverly Hills’teki Code Konferansı sırasında CNBC ile AMD’nin CEO’su Dr. Lisa Su, çip sıkıntısının 2022 yılının ilk yarısında devam edip aynı yılın ikinci yarısında durumların düzelmeye başlamasını beklediğini belirtti.

AMD CEO’suna Göre 2022’de Küresel Çip Krizine Yumuşamalar Gelecek

Genel yarı iletken endüstrisi, COVID-19 salgını sırasında şimdiye kadarki en kötü çip kıtlıklarından biriyle vuruldu. 2019’un sonlarında işler kötüye gitmeye başladı ve 2020-2021 arasında daha da kötüleşti. Sektör kıtlıktan kurtulmaya çalışıyor ancak şu ana kadar her şey başarısız oldu.

AMD ve bazı çip devleri, arz açısından iniş ve çıkışlardan paylarına düşeni aldılar, ancak Lisa Su bu sefer farklı olduğunu kabul ediyor. AMD CEO’su Lisa Su geçen günlerde yaptığı açıklamada, küresel çip krizinin 2022’nin ikinci yarısında daha az şiddetli hale geleceğini söyledi, ancak yılın ilk yarısının “muhtemelen sıkı” olacağı konusunda uyardı.

Küresel Çip Krizi

Code Konferasında Su, “Talebin arzı aştığı veya tam tersi olduğu iniş ve çıkış döngülerinden her zaman geçtik, ancak bu seferki çok farklı”. “Biliyorsunuz yeni bir fabrika kurmak 18 ve 24 ay sürebilir”. “Bu yatırımlar belki bir yıl önce başladı.” dedi. Su, “Salgın talebi yeni bir düzeye çıkardı” dedi.

CEO’ya göre, çip sıkıntısı iyileşme işaretleri ile 2022 yılının ilk yarısında devam edecek. Şimdiye kadar gördüğümüz şey, arz tüketicilerin talebini karşılayamadığı için, dünya çapındaki perakendeciler ve distribütörler fiyatları yapay olarak şişiriyor. Kullanıcılar da teknoloji ürünlerine erişmek için bu yüksek fiyatları ödüyor.

Intel’in CEO’su çip sıkıntısının 2023 yılına kadar daha uzun süreceğini açıklamıştı. Umarız ki işler bu noktaya gelmez ve AMD CEO’sunun açıkladığı gibi çip endüstrisinde normalleşme görülür. Kriz hakkında yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu