Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

120Hz ekranlı Xperia 5 II fiyatı ve özellikleriyle sızdırıldı!!! Ne yaptın Sony?

Sony’nin ilk 120Hz ekrana sahip telefonu Xperia 5 II, teknik özellikleri ve yüksek fiyatı ile tekrardan karşımızda. Yine satmayacak…

Japon teknoloji devi Sony, yeni amiral gemisi Xperia 5 II için artık gün saymaya başladı. Şirketin ilk 120Hz ekranlı telefonu olan bu cihaz, 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan bir konferans ile resmi olarak görücüye çıkacak. Hatırlarsınız cihaz hakkında  geçtiğimiz günlerde birçok sızıntıyı sizlerle paylaşmıştık. Ancak bugün yabancı basında ortaya çıkan yeni sızıntılar, bizim paylaştıklarımızın yanı sıra, cihazın fiyatlandırması ile ilgili birkaç yeni bilgiyi de açığa çıkarıyor.

Sony Xperia 5 II daha önceden de belirttiğimiz gibi 21: 9 en boy oranına sahip 6,1 inçlik ekran ile karşımıza çıkacak. Ayrıca bu ekran, 120Hz yenileme hızı ile desteklenecek ve şirketin ilk yüksek yenileme hızına sahip telefonu olarak kayıtlara geçecek. İşlemci olarak amiral gemisi yonga seti ile gelecek olan Xperia 5 II, gücünü Qualcomm Snapdragon 865 işlemciden alacak. Buna ek olarak 8GB RAM ve 128GB‘da dahili hafıza ile desteklenecek.

Pil hakkında konuşacak olursak cihaz, 4.000 mAh’lik bir batarya ile gelecek. Ancak 2K çözünürlüğe sahip olan bir ekrana, bu pil ne kadar yeterli olur hiçbir fikrimiz yok.

Kamera yapılandırmasına bakarsak Xperia 5 II, f / 1.7 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksel ana, 12 megapiksel 3X destekli Telefoto ve 12 megapiksellik de Ultra geniş açılı olmak üzere toplam üç  lens ile birlikte gelecek. Ancak ToF sensörünün eklenip eklenmeyeceği ise hala tartışma konusu.

Diğer özelliklere bakarsak cihazda, 3,5 mm’lik bir kulaklık girişi bulunacak. Buna ek olarak şirket çift stereo hoparlöre yer verecek ve parmak izi tarayıcısını da yan tarafa yerleştirecek.

Fiyatlandırma

Gelelim en çok merak edilen konuya. Bildiğiniz üzere akıllı telefon üreticilerinin çoğu, yeni amiral gemilerinde fiyatlandırmayı bu sene bir  hayli yüksek tuttu. Ancak Sony gibi pazarda bir hayli düşüş yaşayan şirket, Xperia 5 II modelini 999 dolarlık bir fiyattan satışa çıkararak bekleyenlerini bir hayli üzecek.

Hatırlarsınız Sony’nin bir önceki modeli olan Xperia 5, 800 dolarlık bir fiyat etiketi ile satışa sunulmuştu. Ancak şirketin 17 Eylül’de piyasaya süreceği yeni amiral gemisi, 200 dolar daha pahalı olarak karşımıza çıkacak.

Bakalım Sony, yeni akıllı telefonunu bu fiyat ile satabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu