Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 Ultra Yazılım ile Kamerayı Güçlendirecek

Samsung’un yeni canavarı Galaxy S22 Ultra hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Telefonun makro kamerası iPhone 13 Pro’yu üzecek.

Samsung bir aksilik olmazsa Şubat ayında karşımıza Galaxy S22 ailesi ile çıkacak. Ailenin tepe modeli olan Galaxy S22 Ultra hakkında her geçen gün bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Bugün ise telefonun en çok merak edilen kamera özellikleri hakkında sızıntılar geldi. Son bilgilere göre telefonda 108 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameranın yer alacağı söyleniyordu. Bugün ise makro lens hakkında detaylar ortaya çıktı.

Galaxy S22 Ultra Makro Çekim Konusunda iPhone 13 Pro’yu Üzecek

Imaterial.co, Galaxy S22 Ultra’nun kamera uygulamasında “Ayrıntı Geliştirici” adı verilen yeni ve ilginç bir özelliği vurgulayan bazı dizelere rastladı. Görünüşe göre, yakalanan bir görüntüdeki ayrıntıyı ‘geliştirmek’ için 108MP kamera sensörünü kullanacak. Kameranın söz konusu görüntüyü nasıl geliştirmeyi planladığı bilinmiyor. Ancak muhtemelen bazı yazılım hilelerini içerecek. Sonuç olarak gerçekten ilginç makro çekimler görebiliriz.  Galaxy S20 Ultra’dan beri gördüğümüz Samsung Camera uygulamasındaki özel 108MP çekim moduna bir eklenti olabilir.

Son gelen raporlar, bu yeni özelliğin bir süreliğine Galaxy S22 Ultra‘ya özel olacağını ekliyor. Ancak Samsung’un yazılım politikasını hepimiz iyi biliyoruz. Önce yazılımsal yenilikler yeni modeller ile sunulur sonrasında ise diğer eski modellere de yavaş yavaş gelir. Yani Samsung, Apple gibi telefon sattırmak için bir özelliği tek bir model ile sınırlamaz.

Galaxy S22 Ultra

Bunu iPhone 13 Pro ile gördük. Sinematik mod adı verilen özellik iPhone 12 Pro hatta iPhone 11 Pro modellerine bile gelebilecekken sadece iPhone 13‘e özel olarak kaldı. Bu Apple’ın telefon sattırma politikasından başka bir şey değil.

Makro çekim konusunda iPhone 13 Pro serisi şu sıralar ön plana çıkarılıyor. Ancak S22 serisi ile bu ibre Apple’dan Samsung’a dönecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu