Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknoloji

Katlanabilir telefon almak zorunda mıyım?

Mobil dünyanın şehir efsanesi haline gelen 2 adet fantezisi vardı. Bunlardan birisi ekran altından parmak izi okuma sensörü ve diğeri de katlanabilir telefonlardı. Her iki fanteziyi de mobil pazar gerçeğe dönüştürdü ve her ikisinin de hiçbir işe yaramayacağını anladık. Ekrandan parmak izi okuma teknolojisi yüz tanımaya göre “çok daha yavaş” olduğundan dolayı bu teknolojinin kullanımı kesinlikle gereksiz bir donanımdan başka bir şey değildi. Katlanabilir telefon fantezimiz ise Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X ile bir nebze de olsun gerçekleştirdik. Bugün Samsung yeni nesil Galaxy Fold satışlarını ertelediğini duyurdu ve Huawei Mate X ise Haziran ayında satışa sunulacak.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Katlanabilir telefon almak akıl işi mi?

Aslında bu sorunun cevabı takdir edersiniz ki geliriniz ile alakalı bir durum. Galaxy Fold‘un ülkemiz pazarında 512GB iPhone XS Max‘ten çokta pahalı olacağını düşünmüyoruz. Hatta ucuz bile olabilir. Bu bağlamda baktığınızda bu paraları veren bir insan için Galaxy Fold mantıklı bir seçim gibi duruyor ama telefonun henüz bitmemiş bir izlenim vermesi ve eksiklerinin de oldukça fazla olması tam bir soru işareti.

Huawei Mate X ise dışa katlanan ekran yapısı ile gördüğümüz en saçma tasarıma sahip telefonlardan birisi. Kim bu telefonu masa üstüne bırakabilir ya da yanlışlıkla elinden düşürdüğünde sonucuna katlanabilir? Kullanım açısından tam bir soru işareti olan her iki modelin de doğru ürün tasarımları olmadıklarına inanıyoruz. Göreceksiniz 2020 yılında tanıtılacak yeni nesil katlanabilir telefonlar tasarımsal anlamda birçok kusuru da ortadan kaldıracak.

En iyi katlanabilir telefon hangisi?

Bu iki tasarımı da yetersiz buluyorsunuz; peki doğru tasarım nedir?” diye sorarsanız bu konuda da sizlere fikrimizi söyleyelim. Bizce en doğru tasarım son günlerde Motorola‘nın yeni RAZR 2019 serisi katlanabilir telefonu deriz. Dikey içe katlanabilir telefon tasarımını bizlere sunacak olan yeni telefonun en doğru tasarım olacağını düşünüyoruz.

Katlanabilir telefonlar bir rüzgar ve bu rüzgarın fırtınaya dönüşüp dönüşmeyeceğini Çinli üreticiler Oppo ve Xiaomi belirleyecek gibi görünüyor. Bu iki üretici fiyatların düşmesine ve tasarımın gelişmesini ciddi katkıda bulunabilirler. Bakalım önümüzdeki dönem katlanabilir ekranlı telefonlar için ne getirecek?

Apple iFlex ile tanışın! Ateistler bunu da açıklayın!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu