Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

One UI 4.0 Android’in En Hızlı Arayüzü Olabilir

Samsung’un Android 12 üzerine inşa edeceği One UI 4.0 arayüzünün Android cephesinin en hızlı arayüzü olacağı iddia ediliyor.

Google, geçtiğimiz aylarda bildiğiniz gibi Android 12 güncellemesini tanıtmıştı. Beta testlerine Pixel modellerinde başlayan Google, 3. parti telefon üreticilerini de bu teste dahil etmişti. Ancak listede Samsung’a ait bir tane bile telefonun yer almaması herkesi şaşırtmıştı. Samsung’un kendi arayüzünü geliştirmesi ve optimizasyon sorunlarının yaşanmaması için teste dahil edilmediği söylenmişti. Şimdi ise Android 12 üzerine inşa edilecek olan One UI 4.0 arayüzü hakkında sevindirici haberler gelmeye başladı.

One UI 4.0 ile arayüz yağ gibi akacak

Bildiğiniz gibi Android 12 güncellemesi ile sistem arayüzünde birçok kişiselleştirme opsiyonu sunulacak. Söylentilere göre; uygulama simgeleri, renk şemaları değişecek ve genel olarak One UI 4.0, Android 12’deki yeni Material You tasarım dilini benimseyecek. Yani anlayacağını Samsung, Android 12 sürümünü direkt olarak sistem arayüzüne yedirecek. Bu sayede Snapdragon 888 ve Exynos 2100 yonga setine sahip Galaxy modellerinde daha iyi optimizasyonun sunulacağı belirtiliyor.

Ağustos ayında tanıtılması beklenen Samsung’un yeni arayüzü ilk olarak Galaxy S21 ailesinde test edilecek. Android 12 ile beslenecek olan yeni arayüz, optimizasyon ve hız konusunda rakiplerinin birkaç adım önünde yer alacak gibi görünüyor. Bir dönem arayüzü kullandıkça şişen Samsung, bu konuda büyük atılımlar atmış ve akıcı bir arayüz tasarlamıştı. Güney Koreli firma yeni Android güncellemesi ile bu deneyimi yine üst seviyelere çıkarmak için yoğun mesai harcıyor olabilir.

Samsung One UI 4.0

Samsung’un Android 12 güncellemesini en erken, 2022’nin ilk çeyreğinde amiral gemisi modellerine sunacağını düşünüyoruz. 2022 yılı içerisinde bir çok Galaxy modeline gelecek olan bu güncelleme ile birlikte yeni arayüz de kullanıma sunulacak. Her arayüz güncellemesinde etkili özellikler sunan Samsung’un, yeni arayüz ile neler sunacağı önümüzdeki haftalarda yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu