Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Rekorları Altüst Etmeye Devam Ediyor

Xiaomi’nin yeni canavarı Xiaomi 12 rekor kırmaya devam ediyor. Bu seri Xiaomi tarihinin en çok satan telefonu olabilir. İşte detaylar.

Çinli Xiaomi, geçen yılın son gününde merakla beklenen amiral gemisi modellerini resmi olarak tanıtmıştı. Etkinlik sonrası Çin’de satışa sunulan 12, 12 Pro ve 12X modelleri 5 dakika içerisinde yok satarak firmaya ciddi paralar kazandırmıştı. Bu rekordan sonra Xiaomi’den bir rekor daha geldi. Bugün yayınlanan kesin veriler ile firmanın ne kadar kazandığı net olarak ortaya çıktı. Yeni serinin 5 dakika içerisindeki satışları 285 milyon dolara ulaştı.

Geçtiğimiz yılın amiral gemisi serisi Mi 11 ise bu süre zarfında firmaya 230 milyon dolar kazandırmıştı.  Selefinin rekorunu kıran yeni seri kompakt yapısı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Xiaomi Mi 6′ ile yeni telefonlarını kıyaslayan Xiaomi CEO’su Lei Jun’a göre, Xiaomi 12, Xiaomi Mi 6 ile aynı hissi veriyor ve küçük ekran kesinlikle mükemmel bir deneyim sunuyor.

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ve 8 GB RAM’den alan yeni amiral gemisi kamera konusunda da çok iddialı. Cihazın arkasında bizi Sony IMX 766 sensörlü 50 Megapiksel çözünürlüğünde ana, 13 Megapiksel çözünürlüğünde 123 derece ultra geniş açılı ikinci ve 3 kat optik zoom yapabilen 32 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lens karşılıyor.

Xiaomi 12 Pro Ender Öztürk

Ön tarafa baktığımızda ise nokta çentikli 20 Megapiksel çözünürlüğünde tatmin edici bir Selfie kamerası görüyoruz. 580 dolar gibi inanılması güç bir fiyattan satışa sunulan bu canavarın bu yılın ortalarına doğru Türkiye pazarına da geleceğini düşünüyoruz. Fiyat açısından şimdilik konuşmak için erken. Çünkü kurlar hala dalgalı bir şekilde seyrediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu