AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iOS 13 kullanım oranı ile Android 10’u 7’ye katladı!

Apple’ın güncellemelere boğduğu iOS 13 sürümünün kullanım oranı açıklandı. Apple, kullanım oranı konusunda Google’ı 7’ye katladı.

Apple‘ın güncellemeler ile geçtiğimiz haftalarda anca toparladığı işletim sistemi iOS 13, kullanım oranı ile bizleri şaşırtmayı başardı. App Store verileri ile ortaya çıkan kullanım oranı 27 Ocak 2020 itibariyle yüzde 77 gibi ciddi bir seviyeye ulaşmış durumda. iPhone 6 ve 6 Plus kullanıcılarının çoğunluğundan dolayı iOS 12 ise yüzde 17’lik bir kullanıma sahip. Diğer iOS sürümleri ise yüzde 6’lık bir seviyede.

iOS 13 kullanım oranında Android 10’u solladı

Android cephesindeki Android 10 kullanım oranının yüzde 10 olduğu tahmin ediliyor. Google’ı yediye katlayan Apple, bunu iPhone SE gibi 2016 yılındaki telefonuna bile güncelleme sunmasına borçlu. Bildiğiniz gibi Apple, iPad ile bilgisayarları tarihe gömmek istiyordu. Ancak bu iOS ile pek mümkün değildi. Bu yüzden iPadOS adını verdiği işletim sistemini geliştirmişti.

iPadOS 13’ün kullanım oranı ise yüzde 79’a çıkmış durumda. iOS 12 sürümünü kullananlar ise yüzde 19’luk bir bölümü oluşturuyor. Daha eski sürümleri kullananlar ise yüzde 2 seviyesinde.

iOS 13

iPadOS’in kullanım oranının artması için iPad fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Aksi durumda iPadOS’in kullanım oranı iOS gibi yüksek seviyelere çıkamaz. iPadOS’in iOS gibi yüzde 70 barajını aşması için daha 2-3 yılı var diyebiliriz. Kullanım alanını genişleten ve harici olarak satılan klavyesi ile bilgisayarlara gerçekten kafa tutan iPad Pro modellerinin, önümüzdeki yıllarda fiyat konusunda indirime gideceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu