Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Yemek Sepeti’nden Sonra LinkedIn Hacklendi!

Geçtiğimiz hafta Yemek Sepeti hacklenmiş ve kullanıcıların bilgileri sızdırılmıştı. Şimdi de popüler sosyal mecra LinkedIn hacklendi.

İş dünyasının nabzını tutan sosyal mecralardan bir tanesi olarak bilinen ve milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan LinkedIn bugün yepyeni ve bir o kadar da çarpıcı gelişmeler ile gündeme geldi. Hem ülkemiz de hem de dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan mecra, iş dünyasındaki insanları bir araya getirerek daha hızlı ve daha kolay iş bulabilme fırsatı sunuyor. Hal böyle olunca da bazı kesimlerin dikkati de bu alana kayıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta Yemek Sepeti‘nin hacklendiği ifade edilmiş ve kısa süre sonra da şirketten bu haberi doğrulayan bir açıklama yapılmıştı. Bugün de LinkedIn hacklenme haberi ile gündeme bomba gibi düştü.

Geçtiğimiz günlerde çeşitli iddialar ile hacklendiği ortaya çıkan popüler sosyal medya mecralarından bir tanesi olan LinkedIn şu sıralar gündemden düşmüyor. Edindiğimiz yepyeni bilgilere göre popüler mecra da 500 milyon kullanıcının bilgisi çalındı ve bu bilgiler şu sıralar çeşitli alanlarda satılıyor. İş dünyası artık CV’lere bakacak birileri var diye dalga geçmeye devam ederken şirket konuyla alakalı henüz tatmin edici bir yanıt vermedi.

LinkedIn
LinkedIn

LinkedIn 500 Milyon Kullanıcının Bilgisine Sahip Çıkamadı

TeknoBurada ekibi olarak belirtilen ağa üye olan okuyucularımızın şifrelerini değiştirmelerini önererek haberimize devam ediyoruz. Güçlü şifre kombinasyonlarını bir şekilde atlatan hackerlar şu sıralar 500 milyon kullanıcının bilgilerini internet ortamında satıyor. Alınan önlemlerin yetersiz olduğu bir kez daha belli olurken şirket yetkilileri bu konuda neler yapacak henüz bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu