Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMIUIMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi düğmeye bastı!!! MIUI 12 ilk beta testi için tarih verildi.

MIUI 11 güncellemesini tüm cihazlarına dağıtan Xiaomi, ara vermeden MIUI 12  çalışmalara başladı. İlk beta testi Eylül ayında geliyor.

Google bildiğiniz üzere geçtiğimiz Şubat ayında Android 11’in ilk geliştirici önizlemesini yayınladı. Şirketin bu yılki açıklamalarına göre Android 11,  2020’nin üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulacak. Her yıl olduğu gibi Google bu yılda güncelleme takvimini kullanıcılarla paylaştı.  Diğer akıllı telefon üreticileri de bu takvime göre Android 11′i cihazlarında test edebilecek. Buna ek olarak bugün  Xiaomi‘nin üzerine çalıştığı yeni arayüzü MIUI 12 ile ilgili de bazı detaylar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz  aylarda Çinli şirket yeni arayüzü MIUI 12′nin logosunu belirlerdi ve kullanıcılarıyla paylaştı. MIUI 12‘nin sistem genelinde karanlık mod, 16: 9 ekran desteği, yeni GUI, çoklu klon uygulaması desteği vb gibi bazı özellikleri de beraberinde getireceğini sizlere daha önceden duyurmuştuk. Bugün,  Xiaomi‘nin resmi forum sitesinden MIUI 12 ve Android 11 güncelleme takvimi adlı bir konu paylaşıldı. Daha önce MIUI 11 için de böyle bir başlık görmüştük. Kısa bir sürenin ardından bu post ortadan kaldırıldı. Ancak bazı kullanıcılar aldığı ekran resimlerini forum sayfalarında paylaşarak dağıttı.

Yukarıdaki ekran görüntüleri,  MIUI 12‘nin ilk özel beta sürümünün Eylül ayında geleceğini ve Ekim ayında “Genel” beta güncellemesinin yayınlanacağını belirten bir MIUI 12 (Android 11) takvimini paylaştı. Ayrıca ilk kararlı sürümünde Aralık ayında piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.

Takvim aşağıdaki gibidir:

  • Yeni versiyonun ilk özel betaları Eylül ayında yayınlanacak.
  • Ekim ayında bazı cihazlar için beta sürümü yayınlanacak.
  • Resmi lansman Aralık ayında yapılacak.

Koronavirüse rağmen çalışmalarını hız kesmeden devam eden Xiaomi’nin yukarıdaki verilen tarihte güncellemeye yayınlayacağını umut ediyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu